En Sıcak Konular

Okul isterse Andımızı okutabilecek mi?

3 Ekim 2013 13:23 tsi
Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Andımız" uygulamasının kaldırılması konusunda, militarist çağrışımları çok yüksek olan bu uygulamayı kaldırarak, çocuklarımızı rahatlatacağımızı ümit ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen OECD Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısına katılan bakan ve ülke temsilcilerine yemek verdi. Burada, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici'nin de yer aldığı çeşitli medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Nabi Avcı, gündeme ilişkin soruları cevapladı.
 
Uzun dönemdir, toplumun farklı kesimlerinden "Andımız" uygulamasına yönelik eleştirilerin bulunduğunu hatırlatan Avcı, "Gerek içerik gerek uygulama biçimi açısından çok eleştirilen, artık militarist çağrışımları çok yüksek olan bu uygulamayı kaldırarak, çocuklarımızı rahatlatacağımızı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"(Çocuklar şarkı söylesin) diyenler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Avcı, "O bile, 'Bunsuz yapamayızın' bir başka versiyonu. Çocuklar gelecekler -zaten üşüyerek geliyorlar- hemen sıcacık sınıflarına girecekler" diye konuştu.
 
Avcı, "Andımız" uygulaması konusundaki yönetmeliğin hazır olduğunu, Resmi Gazete'de yayımlanması halinde yürürlüğe gireceğini bildirdi.
 
Okul isterse Andımızı okutabilecek mi?
 

Avcı, özel okulların "Andımız"ı okutmaya devam edip edemeyeceği yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:
 
"Bu, yönetmelik gereği yapılıyordu. Olmayınca yapmayacağız. Milli Eğitime bağlı okullarda hangi gün, hangi eğitimin yapılacağı, 23 Nisan nasıl kutlanır, 10 Kasım'da anma nasıl yapılır, bayrak töreni nasıl yapılır, dersler nasıl yapılır, İstiklal Marşı nasıl söylenir bunlar net tanımlanmış şeylerdir. Dolayısıyla öğretmenler ve okullar, kafalarına göre yeni ritüeller yapamazlar; yapmazlar."
 
Yerel dillerde eğitim
 
Yerel dillerde eğitim yapacak okullarda gerekli niteliklere haiz öğretmen sayısı konusunda çekinceleri bulunduğunu ifade eden Avcı, "Çünkü bizim şimdiye kadar ki hazırlığımız, seçmeli ders olarak seçilen Kürtçe, Zazaki ve Kırmanci dilini bilmek. Bir dili bilmek, o dilde bir dersi öğretmek için yeterli olmaz ama onlar da yetişir. Yani muhtemelen en çok hangi derste talep olur, hangi derste kullanılmasını bu okullar tercih ederler? Bunlar karşılıklı konuşarak, müzakere ederek çözülür. Bu okulların müfredatları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanır, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından denetlenir ve bu okullar da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olur" bilgisini verdi.
 
Bakan Avcı, soru üzerine, şubat ayında öğretmen atamasının olmayacağını da bildirdi.

aa


Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,340 µs