En Sıcak Konular

Cezaevinden tünel kazarak firar tarihe karışıyor

3 Ekim 2013 12:59 tsi
Özel bir firmanın ürettiği kızılötesi algılayıcı, akustik-sismik algılayıcılar, takip sistemi ve yer altı tarama radarından oluşan güvenlik sistemi ile cezaevlerinden tünel kazarak gerçekleştirilen firarlar tarihe karışacak.

Özel bir firmanın ürettiği kızılötesi algılayıcı, akustik-sismik algılayıcılar, takip sistemi ve yer altı tarama radarından oluşan güvenlik sistemi ile cezaevlerinden tünel kazarak gerçekleştirilen firarlar tarihe karışacak.
 
Hacettepe Üniversitesi Teknokent'te bulunan Sekiza Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kotan, AA muhabirine, geliştirdikleri 4-Wall katmanlı güvenlik sisteminin, arazide görev yapan birliklerin konaklama yaptığı bölgelerde ortaya çıkan güvenlik sorununu çözme ve taktik üstünlük sağlama ihtiyacını karşılamak için geliştirildiğini dile getirdi.
 
Kotan, sistemin, özellikle gezer birlikleri gece baskınlarından koruyacağını, hedefi güvenlik güçlerine göstererek, düşman unsurları teslim olmaya zorlayacağını ve çatışma durumunda üstünlük sağlayacağını ifade etti.
 
Sistemin, askeri birliklerin kullanımına hazır halde olduğunu kaydeden Kotan, bundan, kullanıcı isteklerine ve kullanım şekline göre istenen modifikasyonlar yapılarak farklı alanlarda da yararlanılabileceğini vurguladı.
 
Bu kapsamda, cezaevlerindeki firarlara karşı, farklı algılayıcıların birbirlerini tamamlayarak bütünleşmiş bir yapı oluşturduğu katmanlı güvenlik sistemini ürettiklerini anlatan Kotan, sistemde pasif kızılötesi algılayıcı, akustik-sismik algılayıcılar, takip sistem ve yer altı tarama radarının bir arada kullanıldığını anlattı.
 
Sistemin, yüksek güvenlik gerektiren bir alanı eksiksiz korumak için tasarlandığını belirten Kotan, OR-IS (Oriented Infrared Sensor) adını verdikleri pasif kızılötesi algılayıcının, yüzde yüz milli imkanlar ve öz sermaye ile geliştirildiğine dikkat çekti. Hali hazırda 25 metre olan algılayıcı menzilinin, optik optimizasyonlar ile çok yakında 50 metreye çıkarılacağını aktaran Kotan, "Bu algılayıcı taradığı alandan herhangi bir insan geçişi olursa sisteme uyarı göndermektedir. Ayrıca üzerinde bulunan kızılötesi ve led aydınlatma sayesinde kullanıcıya ek imkanlar sunmaktadır" dedi.
 
Kotan, fiyatı yurt dışında bulunan benzer ürünlerin dörtte biri civarında olan sistemin, cezaevlerinden firarı yüzde 100 oranında önleyeceğini dile getirdi.

 

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs