En Sıcak Konular

Tünele sığabilmek için...

3 Ekim 2013 08:39 tsi
Tünele sığabilmek için... PKK’lıların Bingöl M Tipi Cezaevi’nden kaçmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada Bingöl Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çoruk adeta kılı kırk yarıyor. İşte soruşturmanın dikkat çeken detayları...

18 PKK’lının tünele sığabilmek için rejim yaptığı belirlendi. Mahkûmlar, tünelden kolaylıkla geçti ama çıkışı beş kez cezaevi bahçesine açtılar. Altıncı denemede başarılı olan firariler, çıkan toprağı tavan arasına yerleştirdi.

Firar tüneline akademik inceleme... PKK’lıların Bingöl M Tipi Cezaevi’nden kaçmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada Bingöl Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çoruk adeta kılı kırk yarıyor. İşte titizlikle soruşturmanın dikkat çeken detayları:  

AKADEMİSYENLER KEŞİF YAPACAK: Cezaevi firarilerinin tüneli kazmaya başladıkları zaman, üniversitelerin jeoloji mühendisliği bölümlerinde görev yapan akademisyenlere danışılarak belirlenecek. Ortaya çıkarılacak tarihle de ihmali bulunan görevliler tespit edilecek ve firara içeriden-dışarıdan destek veren şüphelilerle ilgili de dava açılacak.

BİR BUÇUK AY YEMEK YEMEDİLER: Yürütülen soruşturmada firar eden mahkûmların bir hayli dar kazdıkları tünele sığabilmek için yaklaşık 1 aydır birçok öğünde yemek yemedikleri belirlendi.
 Sıkı bir diyet yaparak zayıflayan PKK’lıların tünelden rahatça geçtikleri ortaya çıktı.

SAYIM DIŞINDA SÜREKLİ KAZDILAR: Altlı üstlü iki koğuşta yatan 18 PKK’lı, firar kararını ailelerinden bile gizledi. Kaçma planı doğrultusunda; 21.30’daki gece ve 7.30’daki gündüz sayımına kadar sürekli tünel kazıdılar. Çıkan toprağı tavan arasına yerleştirdiler, taşlarıysa tünele destek yaptılar.

ALTINCI SEFERDE KAÇTILAR: Tünel ve cezaevi bahçesinde yapılan araştırmada ilginç bir detay daha ortaya çıktı. PKK’lı tutuklular dış duvarı geçtiklerini düşünerek tünelin çıkışını tam beş kez cezaevinin bahçesinde açtı. Altıncı denemede çitlerin dışına çıkan firariler, hatalı çıkışların çukurlarını tahta desteklerle kapatıp kazıya devam etti.

Akşam



Bu haber 1,148 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs