En Sıcak Konular

PKK yeni oyunu: The Network

3 Ekim 2013 08:27 tsi
PKK yeni oyunu: The Network PKK çok özel bir iletişim sistemi kurmaya çalışıyor...

Çözüm sürecinin başından itibaren PKK'nın gerek Türkiye gerekse Kandil'deki faaliyetlerini izlemeye devam eden istihbarat birimleri, örgütün çok özel teknolojik iletişim sistemi kurmak için çaba sarf ettiğini belirledi.

Mali kaynak ayrıldı

Çözüm sürecinin kesilmesi halinde örgütün başlatacağı yeni süreçte kullanmayı tasarladığı, Network adı verilen yüksek teknolojili iletişim sistemiyle NPG olarak bilinen Halk Savunma Merkezi ve benzeri silahlı gruplara daha "güçlü" bir yapı kazandırılmasının amaçlandığı tespit edildi.
 
Milliyet'te yer alan habere göre; Network adı verilen sistemle söz konusu silahlı grupları iletişim açısından gücünü artırmanın yanı sıra şehir ve kırsal alandaki gruplar ile örgütün komuta kademesinin hızlı ve etkin bir şekilde haberleşmesinin amaçlandığı ortaya çıktı. Bu çerçevede, örgütün, askerin kullandığı yüksek teknolojiyle mücadeleyi hedeflediği belirlendi.

Kış üslenmesi başladı

Örgüt yönetimince bunun için önemli miktarda mali kaynak ayrıldığı, ayrıca, iletişim ekipmanlarının satın alınacağı tespit edildi.

Örgütün yeni dönemde, teknik ve iletişim açığını kapatamaması halinde ise özellikle devletin askeri ve istihbari haberleşme alt yapı ve sistemleri ile internet ve uydu sistemlerine yönelik siber saldırı, hackleme, bağlantı hatları ile merkezlerine bombalı saldırılar gerçekleştirme planları yaptığı belirlendi.

Bunların yanısıra, güvenlik birimlerinin kullandığı sabit ve gezici iletişim sağlama merkezlerini tespite çalışan örgütün, uzman programcılar ve yazılımcılar kiralayarak hava ve kara iletişim ile haberleşme araç ve cihazlarına yönelik frenaks bozucu ve iletişim kesici yazılım ve donanımlar oluşturmaya çalıştığı belirlendi.

Bu arada, Türkiye'deki silahlı grupları sınırdışına çekmeyi durduran örgütün, militanlarına, "kış üslenmesi" yapılması talimatı verdiği tespit edildi. İstihbarat birimleri özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki silahlı grupların kış üslenmesi konumuna geçtiğini saptadı.

Bu kapsamda, sığınaklara temel yaşam malzemeleri, tıbbi malzeme, jeneratör, ekipman gibi lojistik malzeme yığınağı yapıldığı istihbarat birimlerince ortaya çıkarıldı.
 



Bu haber 1,660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs