En Sıcak Konular

''Krizi kongre yarattı, kongre çözer''

3 Ekim 2013 08:16 tsi
ABD Kongresi'nde 40 yılı aşkın süredir görev yapan Temsilciler Meclisi Demokrat Parti New York Milletvekili Rangel, ABD'de federal hükümetin kapanmasını değerlendirdi.

ABD Kongre üyesi Charles Rangel, ABD’de federal hükümetin kapanmasının tüm Amerikalıları mağdur ettiğini belirterek, “Biz ABD Kongresiyiz ve bu şu anlama geliyor; bu durumu biz yarattık ve biz çözebiliriz'' dedi.
 
ABD Kongresi'nde 40 yılı aşkın süredir görev yapan Temsilciler Meclisi Demokrat Parti New York Milletvekili Rangel, ABD'de federal hükümetin kapanmasını AA'ya değerlendirdi.
 
ABD Kongresi’nin pazartesi gecesi yeni bir bütçe üzerinde anlaşamaması üzerine hükümetin işlevsiz hale gelmesinin ülkedeki tüm vatandaşları etkilediğini anlatan Rangel, “Hükümetin kapanması tüm Amerikalılar için can sıkıcı. Bu süreçte de en fazla fakir ve orta sınıf Amerikalıların acı çekmeye devam edecek olması çok net. Varlıklıların ise daha rahat olduğu bir gerçek” ifadesini kullandı.
 
"Şu anda Demokratlar olarak ortaya koyduğumuz bütçe de aslında adil değil ama devlete tüm fonlamaları durdurmak düşük bir bütçe çıkarmaktan daha kötü" diyen Rangel, uzun vadeli bir bütçe üzerinde daha sonra müzakereler yapılabileceğini ifade etti.
 
Rangel, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ve partisinin önde gelenleri, tüm Demokratların partinin ilkelerini çiğnemelerini istiyor. Onlara göre, yardıma muhtaçlara yönelik fonları artırma taahhütlerimizi çiğnememiz gerekiyor. Ama eğer Boehner, kendi partisine mensup milletvekillerinin vicdanlarını dinleyerek oylamalarına izin verirse biz de Cumhuriyetçilerle birlikte hükümeti yeniden açacağız."
 
“Bu durum ABD Başkanı'nı utandırıyor”
 
 ABD vatandaşlarının Kongre’yi suçlamalarında haklı olduklarını kaydeden Rangel, şunları söyledi:
 
“Biz ABD Kongresiyiz ve bu şu anlama geliyor; bu durumu biz yarattık ve biz çözebiliriz. Ancak gerçek şu ki, kendilerini Cumhuriyetçi diye tanımlayan bir avuç insan, diğer Cumhuriyetçilere engel oluyor. Onlar, sınırlı sayıda oyla, ABD hükümetini kapatmanın yolunu buldular. Eğer biz liderler, Amerikalılar ve iş dünyası olarak, bu insanları (Çay Partisi hareketi) tolere edersek, bunlar sırf kendi kendilerine (sağlık reformunu yürürlükten kaldırma gibi) başaramayacakları şeyler konusunda başka yollardan tatmin olmak için ABD'ye zarar vermeye ve ABD Başkanı'nı utandırmaya devam edecekler."

aa


Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs