En Sıcak Konular

Kürt Siteleri PKK'yı Topa Tuttu

9 Ağustos 2007 11:17 tsi
Bugüne kadar olmamış bir gelişme yaşanıyor. Oldukça etkili olan Kürt İnternet siteleri, PKK'yı eleştiri bombardımanına tutuyorlar. Hem de Kürtlere zarar vermekten. İşte ayrıntılar..

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’deki saldırılarını arttırması ve Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi bir operasyon yapmasının gündeme gelmesiyle birlikte Kürt internet sitelerinde PKK’ya yönelik tepkiler de artmaya başladı.

Kurdish Aspect adlı sitede yayınlanan bir makalede PKK, Türkiye’nin Batısında bombalamalar yaparken ve “Kuzey Kürdistan’da” Türk askerlerine yönelik saldırılarını sürdürürken, Türk halkının Hükümetlerinden beklentilerinin ne olabileceği soruldu.

-“PKK, IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİNİ SAVAŞA ÇEKİYOR”-

Makalenin yazarı Peter Stitt, Kürdistan’ın kurulmasını yüzde 100 olarak istediğini belirtirken "ancak Türklerin de kendilerini, haklarını ve ülkelerini ziyaret eden turistleri koruma hakkı olduğunu" kaydetti.
PKK’nın “Güney Kürdistan’da” sığınma hakkı elde ettiğini ancak böylece Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni savaşın ortasına çektiğini belirten Stitt, “Mesut Barzani, bütün Kürt savaşçılarla birlik olduğunu söylüyor sonra da paralarını saymaya kaldığı yerden devam ediyor” dedi.

-“PKK ÖCALAN İÇİN KURULDU KÜRTLERİN ÇIKARLARINA UYGUN DEĞİL”-

Barzani’nin aslında PKK’nın bölgesinden gitmesini tercih edeceğini ancak herhangi bir “Kürt bağımsızlık hareketine” karşı gibi görünmek istemediğinin vurgulandığı makalede, PKK’nın gerçekten bir bağımsızlık hareketi olup olmadığı soruldu.
PKK’nın, Öcalan için kurulmuş bir örgüt olduğu kaydedilen makalede, PKK’nın Kürt halkının çıkarlarına da aykırı olduğu vurgulandı.
Terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ı kasteden Stitt, “Bazı insanların kurban mantığını kendi siyasi argümanlarına destek bulmak için kullanmalarından tiksiniyorum” dedi.

-“ÖCALAN’IN DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞIYIM”-

Türkiye’nin PKK konusunda mantıksız davrandığı söylemenin “absürd(saçma)” olduğu ifade edilen makalede, “Eğer PKK Türk halkına ve askerlerine saldırırsa (PKK) uygun bir hedef olur” denildi. Makalede, “Kürdistan’ın yanındayım ancak Öcalan’ın diktatörlüğüne karşıyım” ifadeleri yer aldı.

Stitt’in makalesinde, “Militarist bir ülkede vuracaksınız ancak karşı saldırı yapmamasını isteyeceksiniz. Bu çılgınlık. TAK bombaları (Türkiye’de özellikle turistik bölgeleri hedef alan PKK’nın yan kolu) Batılı turistleri ve sivil Türkleri öldürürken onların (Türkiye’nin) yaptığı herhangi bir şeyi nasıl kınayacaksınız” denildi.

-“PKK SALDIRMAZSA TÜRK ASKERİ DE SALDIRMAZ”-

Makul olunması gerektiği vurgulanan makalede, bir Türk’ün hayatının en az bir Kürt’ün ya da bir İngiliz’in hayatı kadar değerli olduğu kaydedildi.
Makalede, “Eğer PKK saldırılarını durdurur ve TAK’ın içindeki geri zekalıları dizginler, Batı’da daha fazla bombalama olmazsa, Türkler saldırıya gerek olduğunu düşünmez. Ordu da saldırılarını meşru gösteremez” ifadeleri yer aldı.

-“PKK ABD VE TÜRKİYE’Yİ KÜRTLERE KARŞI BİRLEŞTİRDİ”

Barzani ve Talabani’nin, “rüşvet ve akrabalara peşkeşe” yönelik bir rejimin başında olduğu belirtilen makalede, Barzani ve Talabani’nin önceden tasarlanmamış, şans eseri bir Kürdistan yaratmakta oldukları ancak PKK’nın “Türkiye ve ABD’yi Kürt çıkarlarına karşı yeniden birleştirmeyi başardığı” kaydedildi.
Makalede son olarak, “Aferin size Öcalan’ın çocukları. Siz ahmaklar şimdi ne yapacaksınız? Kendi küçük amaçlarınız için Kürt bağımsızlık hareketini bir 500 yıl daha mı erteleteceksiniz? Biji (Yaşasın) Öcalan mı? Hiç sanmıyorum” denildi.

Aktif Haber



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs