En Sıcak Konular

İngiltere siber ordu kuruyor

30 Eylül 2013 17:40 tsi
İngiltere siber ordu kuruyor İngilizler 600 milyon Avro harcayarak dev bir siber ordu kurmak istiyorlar.

İngiliz Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde, İngiltere'nin önümüzdeki aydan itibaren yüzlerce bilgisayar uzmanının görev yaptığı dev bir siber ordu kuracağı bildirildi. 'Joint Cyber Reserve' adı altında Ekim ayından itibaren göreve alınacak uzmanlardan oluşacak birlikler, Başbakan David Cameron'un ifadesine göre sanal alemde düşman tarafına karşı saldırılar düzenleyecekler.

İngiliz hükümeti yalnızca özel sektörden uzmanları çalıştırmakla yetinmeyip, önemli bilgisayar ağlarının ve gizli bilgilerin korunması için daha çok bilgisayar uzmanını görevlendirmeyi planlıyor. Ordudaki bu çalışmayla internetten gelen ve sürekli artan tehlikeye karşı ülkenin sanal alemdeki savunması gerçekleştirilecek.

'Daily Mail' gazetesinin bildirdiğine göre İngiliz hükümeti siber savaşçılar için önümüzdeki yıllarda 500 milyon Sterlin para harcayacak. İngiliz Savunma Bakanı Philip Hammond, aynı gazeteye verdiği demeçte Ordudaki yeni yapılanmayı, 1. Dünya Savaşında süvarilerin yerini tankların almasına benzetti.

PARLAMENTO KOMİSYONU UYARMIŞTI

Ocak ayında İngiliz Parlamentosu Savunma Komisyonu, askeri birliklerin enformasyon teknolojilerine olan bağımlılığına dikkat çekerek, olası bir siber saldırının Orduyu çok tehlikeli bir şekilde zayıflatabileceğini belirtmişti. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, siber saldırılarla askeri birliklerin, uçakların ya da savaş gemilerinin iletişim bağlantılarının ve enformasyon sistemlerinin sabote edilmesi halinde devre dışı bırakılabilecekleri ifade edildi.

Hammond, Savunma Bakanlığı binası altında bulunan bir sığınakta verdiği mülakatta, yeni birliklerin oluşturulmasının siviller için heyecan verici bir fırsat olduğunu, Orduda başka türlü kariyer yapma imkanı olmayan uzmanların milli güvenliğin savunması için çalışabileceklerini söyledi.

Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs