iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Dağ fare doğurdu ama irisinden!

30 Eylül 2013 15:12 tsi
Dağ fare doğurdu ama irisinden! Başbakan'ın açıkladığı 'demokratikleşme paketi' adının ağırlığında değil. Paketin ruhunda 'hassasiyetlere dikkat' o kadar belirgin ki, 'özgürlük verirken aman düşürme' diyor!.. iyibilgi Ankara

Ama önce hakkı teslim edelim. Açıklanan paketteki her bir demokratikleşme maddesi "kalsın" denmeyecek türden. Her birini desteklemek ve onaylamak gerekiyor.

Yani kimsenin "ben istemem" diyeceği maddeler değil bunlar. Zaten bir şikâyet var ise bu "kötülükten" değil, "eksiklikten". Demokrasi maddelerinin her biri üzerinde konuşulabilir, "aslında şöyle de olabilirdi" denebilir. Ama "olmamış, kalsın" denemez.

Kısaca "genel çatı" iyi ve demokrasi paketi olarak "aferin"i hak ediyor. Öte yandan iş özele geldiğinde, 1. Başörtüsü maddesi gayet önemli, ciddi bir alana hitap edip, düzeltiyor. 2. Seçim yasası, baraj ile ilgili düzeltmeler, daha doğrusu öneriler birden çok olmasına rağmen, en azından ve hemen tartışma platformu açıyor! 3. Popüler bir konu olmasa da kişisel verilerin güvenliğine ayrıca güvence getiriyor. 4. Kürtçe ile ilgili düzenlemeler. Ki, destekleyen veya muhalif herkesin gözü buradaydı.

Bunların dışındakiler de önemli ama daha rahat maddeler. Eksikler ise elbette çoğaltılabilir ve bu kolay: Alevi açılımı ile ilgili herhangi bir noktanın bulunmaması-AKP bu konuyla ilgili ayrı bir paket üzerinde çalışıldığını ve kamuoyuna sunulacağını açıkladı-ciddi bir eksik.

Peki bunların dışında? En azından kamuoyunun günlerce konuşacağı, takip edeceği başka madde pek yok. Herhalde Başbakan'ın açılış konuşmasından birden çok vurgulama ihtiyacı hissettiği, "Bu son değil" cümlesi da o olsa gerek.

Öte yandan paketten "ölümsüzlük iksiri" bekleyenler de-yine Başbakan'ın ikazına rağmen-istemeye devam edecekler belli ki!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs