En Sıcak Konular

Obama ile İran polemiği

30 Eylül 2013 09:02 tsi
Obama ile İran polemiği Washington-Tahran yakınlaşmasını torpilleme çabasından vazgeçmeyen Netanyahu bugün Obama ile görüşecek. Netanyahu hareketinden önce yaptığı açıklamada “Gerçekleri anlatacağım” dedi.

Washington ile Tahran arasında planlı bir şekilde adım adım geliştirilen yeni dönem, İsrail’in tepkisini çekmeye devam ediyor. İran dosyasının ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasındaki yeni test konusu olduğu yorumları yapıldı. Netanyahu, “BM’ye gerçekleri anlatmaya gidiyorum” diyerek dün New York’a hareket etti. Netanyahu ile Obama’nın mesafeli hukukunu hatırlatan uluslararası gözlemciler, Tahran-Washington yakınlaşmasının, iki lider arasında aşılması en güç engellerden biri olduğu yorumunu yaptılar. Bugün Başkan Obama ile görüşecek olan Netanyahu, ziyaret öncesi, Tahran’ın verdiği ılımlı imajdan duyduğu rahatsızlığı her fırsatta kayda geçirdi. Obama ile Netanyahu, kameralar önünde birlik mesajı verecek olsa da, kapalı kapılar ardında sert tartışmaların yaşanması bekleniyor.

İsrail, İran casusu yakalamış

Öte yandan, İsrail’in bir İran casusu yakaladığı öne sürüldü. Belçika vatandaşı olan şüphelinin ABD büyükelçiliğinin fotoğraflarını çektiği ve İran hesabına casusluk faaliyetlerini perdelemek için iş bağlantıları kurmaya çalıştığı öne sürüldü. İsrail Gizli Servisi Shin Bet açıklamasında İran casusu olduğu öne sürülen kişinin adı Ali Mansouri olarak açıklandı. 11 Eylül’de Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Ali Mansouri’nin Belçika vatandaşı olarak Alex Mans adını aldığı da yine Shin Bet açıklamasında öne sürüldü. 

Star



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs