En Sıcak Konular

BDP-KCK paketi Kandil’de izleyecek

30 Eylül 2013 08:05 tsi
BDP-KCK paketi Kandil’de izleyecek
Başbakan Erdoğan tarafından bugün açıklanacak demokratikleşme paketi, BDP ve KCK yöneticileri tarafından birlikte izlenecek.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder’den oluşan BDP heyeti, Kandil Dağı’nda KCK yöneticileri ile görüşmek için Kuzey Irak’a gitti. İmralı Adası’nda 15 Eylül’de giderek Abdullah Öcalan ile 10’uncu görüşmelerini yapan heyet, görüşme ile ilgili detayları ve KCK yönetimine mesajlarını iletmek için karayolu ile Kuzey Irak’a geçti.
 
Görüş alışverişi yapacaklar
 
Habur Sınır Kapısı’ndan geçen BDP heyetinde, bazı milletvekillerinin de olduğu belirtildi. Sınır kapısından BDP’liler tarafından karşılanan BDP heyetinin Kandil dağına giderek KCK yöneticilerinden Cemil Bayık ve diğer yöneticilerle bir araya gelmesi bekleniyor. Başbakan  Erdoğan tarafından açıklanacak ‘Demokratikleşme paketi’ ile ilgili açıklama sırasında Kandil’de olmaları beklenen BDP heyetinin, açıklanacak paket üzerinden KCK yönetimi ile görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. BDP heyetinin yarın Türkiye’ye dönmeleri bekleniyor. Daha önce BDP heyeti tarafından Kandil’e götürülen Öcalan’ın yazılı mesajlarının ise son görüşmenin ardından bir heyet tarafından Kandil’e ulaştırıldığı belirtilmişti.
 
BDP, Başbakan Erdoğan’ın demokratikleşme paketini açıklayacağı gün ayrıca Diyarbakır’da yürüyüş düzenleyecek. Kentteki billboardlara ‘Öcalan’a özgürlük, Kürtler’e statü’ başlığı ile asılan reklam afişlerinde yürüyüşün BDP il binası önünde başlayarak DTK binası önünde sona ereceği belirtildi.

star


Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs