En Sıcak Konular

Altında başka neden mi yatıyor?

29 Eylül 2013 18:17 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Eskipazar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın demokrasi paketini açıklayacağını, bütün Türkiye'nin buna kilitlendiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Hatta uluslararası basın bu açıklamayı büyük bir merakla bekliyor. Açıklama, anında İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurulacak ancak bizim AK Parti olarak demokrasi alanında ilk defa böyle bir paket açıklamıyoruz ki. Biz kurulduğumuz andan bu yana birçok adım attık. Bu adımları ata ata geliyoruz. Basının Başbakanımızın yapacağı açıklamaya bu kadar önem vererek bir beklenti oluşturmasının altında acaba başka bir neden mi yatıyor diye de sormadan edemiyorum."

"Bu, yeni bir adım değil"

Şahin, AK Parti'nin Türkiye'yi normalleştirdiği ve en büyük yatırımı demokrasiye yaptığı için her alanda sıçrama yapıldığını aktardı.

"Yarın Başbakanın yapacağı açıklama önemlidir ancak bu, yeni bir adım değildir" diyen Şahin, şunları belirtti:

"İlk defa böyle bir adım atıyor değiliz. Daha önce de bu adımları attık, bu yenisidir. Belki yarın başka adımları da atmak zorunda kalacağız. Türkiye'nin demokrasi sorunu yarın Başbakanın açıklayacağı paketle tamamlanmış değildir. Bazı şeylerin zaman içerisinde olgunlaşması beklenir. Ham meyve koparılmaz.10 yıl önce konuşulmayan şeyler şimdi Türkiye'de konuşulabiliyor. 10 yıl önce 'şöyle bir şey söylesem, acaba başıma bir hal gelir mi' diye düşünülen şeyler şimdi masalarda tartışılıyor, televizyonlarda konuşuluyor. Anayasa uzlaşma masasında herkes düşüncesini özgürce ortaya koyabiliyor. 'Biz Türkiye'nin 20 bölgeye ayrılmasını istiyoruz, bölge parlamentoları oluşmasını istiyoruz' diyebiliyor. Bunu dediği için de hiç kimsenin yakasına yapışmıyor. Şiddete ve silaha başvurmadığınız sürece bu ülkede her fikri, düşünceyi özgürce ifade edebilirsiniz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dışişleri bakanı olduğu dönemde başı örtülü kızını özel üniversiteye kaydettirmek istediğini ancak rektörün "üniversite kapanır endişesi" nedeniyle kayıt yaptırmaktan vaz eçtiğini, kendisinin de bu durumu yayımlanan kitaptan öğrendiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi var mı böyle bir sorun? Hiçbir değişiklik yapmadık. Ne anayasa değişikliği yaptık ne de kılık kıyafetle ilgili bir değişiklik. Hava, şartlar, olgunlaşma... Dedim ya ham meyveyi koparmayın, zamanı gelince koparırsınız. Her şey kendiliğinden oluyor. Toplum değişiyor. Toplumun demokrasi bilinci güçleniyor. Şimdi başörtüsü nedeniyle Anayasa Mahkemesine davalar açan parti, şimdi 'baş örtülü milletvekili adayı gösterebiliriz' demeye başladı. İşte AK Parti Türkiye'yi bu noktaya getirdi."

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs