En Sıcak Konular

Terim'den flaş karar

29 Eylül 2013 13:26 tsi
Fatih Terim, tek taraflı fesih kararına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'na herhangi bir bildirimde bulunmadı.

Geçtiğimiz hafta içinde Galatasaray yönetimi, sürpriz bir kararla Fatih Terim'i görevden almıştı. Kendisine posta yoluyla yapılan tebligattan önce yönetim kurulunda oybirliği ile Terim'in görevine son verilmişti. Fatih Terim tüm bu yaşananlara rağmen bir açıklama yapmamış, Çaykur Rizespor maçını izlemekten son anda vazgeçmişti.

TEK TARAFLI FESİH

Fatih Terim'in sözleşmesini tek taraflı fesihi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Önce Terim'in idmanda görevden alınması ve yönetim kurulunun tarzı tartışıldı. Şimdilerdeyse haksız fesih kararı gündeme oturdu. Türkiye Futbol Federasyonu ile şimdilik 2 maç daha sözleşmesi bulunan ve herhangi bir ücret almayacağını açıklayan Terim, Galatasaray'dan tek taraflı sözleşme feshi ile görevden alındı.

Daha önce Del Bosque, Tigana ardından da Schushter'in görevden alınmalarında yaşadığımız tek taraflı fesih şimdi de Fatih Terim için uygulandı. Birçok profesyonel futbolcuya da uygulanan ve ardından bazı takımlara transfer yasağına kadar giden süreçte tek taraflı fesihin büyük bir kriz yaratabileceğini de açıklayan örnekler oldu.

TFF'YE BİLDİRİMDE BULUNMADI

Fatih Terim, efsane olduğu kulübün tek taraflı fesih kararına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'na herhangi bir bildirimde bulunmadı. Yabancı hocaların ülkemize özel kontratlarla geldiği, Türkiye'den ayrılırken de milyonlarca Euro tazminat aldıkları bir dönemde Terim, Galatasaray'dan sorun çıkarmadan ayrıldı. Fatih Terim'in bu kararı birçok Galatasaraylı taraftarı daha da duygulandırırken, İmparator'un sarı kırmızılı takımın daha da kaosa sürüklenmemesi için bu şekilde bir duruş sergilediği ifade edildi.

Özellikle yabancı teknik adamlar, sözleşmelerinde yazan tazminat maddeleri ödenmesine rağmen kovuldukları kulübü UEFA'ya şikayet etmişti. Bu arada TFF'nin internet sitesinde Terim, hala görevinin başında gözükürken sözleşme süresinin son yılı da 2014 olarak belirtiliyor.

Terim'in sözleşmesindeki maddeler ödense ve 2014 Mayıs ayına kadar olan alacakları verilse bile Terim'in tek taraflı fesihin ardından Galatasaray'ı Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet hakkı bulunuyor. Bununla birlikte Galatasaray hissedarları da alınan bu kararın ardından hukuki yollara başvurabiliyor.

Eurosport
 

Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs