En Sıcak Konular

Cephanelik patlamasında şok tespit

29 Eylül 2013 09:15 tsi
Cephanelik patlamasında şok tespit Cephanelik patlamasıyla ilgili davaya gönderilen Adli Tıp Raporu’nda, çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Cephanelik patlamasıyla ilgili davaya gönderilen Adli Tıp Raporu’nda, şehitlerin dokularında kimyasal patlayıcı izine rastlandığı belirtildi.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu davaya bakan ve “duruşmaları tarafsız olarak yürütemeyecekleri gerekçesiyle çekilen askeri mahkeme heyeti”nin kararını, Askeri Yargıtay reddetti. Davaya bakan Eskişehir Askeri Mahkemesi’nin başvurusunu inceleyen Askeri Yargıtay, mahkemenin başkanı ile yardımcısının çekilme talebini reddederken, diğer üyenin çekilme isteğini kabul etti. Askeri Yargıtay’ın bu kararı üzerine dava, 8 Ekim’den itibaren yeniden Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülmeye devam edecek. Star'da yer alan habere göre; Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi’nin patlamaya ilişkin raporunda da çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.
 
El bombalarında o madde yok
 
Şehit ailesi avukatlarından Altan Ulutaş, Adli Tıp raporunda; bazı şehit doku parçaları üzerinde, patlayan cephanelikteki el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasalı (PETN) ve çukur imla kimyasallarının (HMX) varlığının tespit edildiğini kaydetti. Ulutaş, “Patlayan cephanelikte C4 plastik patlayıcı tespit edilmesi davanın seyri için çok önemli. Duruşmada bazı taleplerimiz de olacak” dedi.
 
O depoda ne işi olabilir?

 
Bu iki kimyasala ait patlayıcıların ve mühimmatın neden ve nasıl o depoda bulunduğunun araştırılması gerektiğinin altını çizen Ulutaş, “Olmaması gereken kimyasalların bulunduğunu gösteren Kimya İhtisas Dairesi’nin raporunun tamamının kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz” dedi.
 
Kamera sistemi sahte mi?
 
Türkiye’nin en önemli cephaneliklerinden birisi olan Afyon cephaneliğinde, sanıklar tarafından nizamiyede ve kulelerde sahte kamera sistemi bulunduğunun belirtildiğini ve bunun mahkemeye de sunulduğunun aktaran Avukat Ulutaş, bu konunun doğruluğunun mutlaka araştırılması gerektiğini dile getirdi. Ulutaş, “Cephanelikteki kamera sisteminin sahte olup olmadığının tespitini, eğer sahte ise en küçük işletmelerde bile yaygın olarak kullanılan ve güvenlik için elzem olan etkin bir kamera sisteminin neden kurulmadığının sorgulanmasını da talep ediyoruz” dedi.




Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,536 µs