En Sıcak Konular

Ak Partili kadın vekillerden başörtüsü açıklaması

28 Eylül 2013 23:05 tsi
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Meclis Genel Kurulu'na başörtülü girecekleri yönündeki haberleri yalanladı

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, AA muhabirinin sorularını cevaplayarak, Meclis'in açılacağı 1 Ekim Salı günü Genel Kurul'a başörtülü olarak girecekleri yönünde basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Samancı, "bazı kadın milletvekillerinin başörtülü olarak 1 Ekim'de Meclis'e girebileceği yönündeki haberler anımsatılarak, kendisinin bu yönde bir düşüncesi olup olmadığının" sorulması üzerine, bu yönde bir beyanatının ve mesajının olmadığını söyledi.

"Bu yönde bir kararım olursa da bu tercihi ben yapacağım" diyen Samancı, şöyle konuştu:

"Eğer kişi kapanacaksa bu karar o kişiye ait olmalıdır; kapanması durumunda da diğer arkadaşlarının buna saygı göstereceğini düşünüyorum. İrade, bu işi yapacak olana bırakılmalı. Ben bunu yaparsam da sembolik olarak yapmam, Allah rızası için Allah'ın emri ve dini inancımın gereği olarak yaparım. Tepki olabilir de olmayabilir de saygı duyanlar çıkar da çıkmaz da orasını bilemem. Ama şu anda nasılsam 1 Ekim'de de öyleyim."

"ŞİMDİLİK ÖYLE DEVAM EDECEĞİM"

AK Parti'li Kaçar da bu konunun konuştukları, gündemlerinde olan bir konu olmadığını söyledi.

Kaçar, "İnanan her kadının Allah nasip ederse yapması gereken bir şey ama şu anda ben kendimi buna hazır hissetmiyorum. Herhalde beni sevdikleri için yakıştırmışlar. Ben bu yakıştırmadan da mutluyum aslında, ne güzel ki inançlarımı hissettirebilmişim. Allah nasip ederse de olur" dedi.

"Meclis'e nasıl girdiysem, öyle devam edeceğim şimdilik" diyen Kaçar, "İlerleyen zamanlarda bir değişiklik olabilir mi?" sorusuna, "İnşallah, Allah nasip eder" karşılığını verdi. Kaçar, "Milletvekili iken olabilir mi?" sorusu üzerine ise "Hayır, şu anda öyle bir şey sözkonusu değil" diye konuştu.

AK Parti'li Gülay Samancı ile konuştuğunu ve onun da öyle bir düşüncesi olmadığını bildiğini belirten Kaçar, "Ama bizim giyim tarzımızdan dolayı böyle bir yakıştırma yapmış olabilirler" sözlerini sarfetti.

Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,429 µs