iyibilgi ÖZEL" /> iyibilgi ÖZEL"/>

En Sıcak Konular

'Yalnız değilim!'

28 Eylül 2013 13:03 tsi
'Yalnız değilim!' Ak Parti, "3 dönem kuralı"nı yeniden tartışmaya başladı.. Parti içinde "bir daha seçilememe"nin esnetilmesi ve istisnalar getirilmesini isteyenler var... iyibilgi ÖZEL

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare Toplantısı İstanbul Milletvekillerinin katılımıyla bu sabah başladı. AB Bakanı Egemen Bağış’ın da iştirak ettiği toplantıda yerel seçimler kadar bir başka konunun daha gündeme geleceği aşikâr.

İstanbul İl Başkanlığı eski teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yrd. İstanbul Milletvekili Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Turan’ın iki gün evvel twitter üzerinden tartışmaya açılmalı dediği üç dönem kuralının da toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

Bülent Turan konuya dair attığı tweetlerde düşüncelerini şu şekilde takipçileriyle paylaşmıştı; “Bilindiği üzere ‘3 Dönem Kuralı’ ülkemizde mezara kadar siyaset algısını kırmak ve siyasi vesayeti ortadan kaldırmak için konulmuştur. Gelinen noktada her seçimden oyunu artırarak çıkan ve kendisine olan teveccühü perçinleyen bir siyasi lider ve yapı ile karşı karşıyayız. Demokrasi tarihimizde yeni fasıllar açılmaya, Güneydoğumuzun dağlarında çiçekler açmaya başlamış, yüzyılın en büyük şantiyeleri kurulmuşken ekonomik atılımlar hız kesmeden devam ederken, uluslararası krizler giderek şiddetlenirken ve bölgemizde yanan ateş günden güne alevlenirken, ‘3 Dönem Kuralı’nı bir an önce tartışmak ve karar vermek gerekmektedir.”

Turan’a göre bu tartışma, 3 dönem kuralını korumalı ama bazı istisnalara da imkân vermeli; “Siyasete dinamizm kazandıran ve genç kadroların önünü açan bu kural korunmalıdır. Ama partimizin Kurucular Kurulu’na ya da Genel Başkan’a ya da oranlı bir kontenjana istisna başlıkları tartışılmalı. Bunlar benim düşüncelerim.”

Bülent Turan bu düşüncelerini dün katıldığı bir canlı yayında da dile getirdi. Kimi bilgiler Genel Merkez kurmaylarınca da bu fikirlerin “karşılık ve destek” bulduğunu işaret ediyor. Görünen o ki Ak Parti tüzüğünde yer alan üç dönem kuralının kısmen de olsa tartışmaya açılma ihtimali var!

Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan iyibilgi’ye konuştu;

İyibilgi: Ak Partinin kurumsal yapısı ve merkezi otoritenin varlığını göz önüne aldığımız zaman bu çıkış çok “bireysel” gibi gelmedi.

Bülent Turan: Kesinlikle bireysel. Kesinlikle tabanın taleplerini ve ülkenin içinde bulunduğu kritik eşiği göz ardı edemeyiz.

İyibilgi: Sadece Şamil Tayyar karşıt görüş bildirerek cevap verdi. Destek olanlar var mı yoksa yalnız mı kaldınız?

Bülent Turan: Elbette ki yalnız kalmadım gerek mesajlar gerek telefon görüşmeleriyle partimin farklı kademelerinde yetkili görevli arkadaşlarımız, teşkilat üyelerimiz bu konuda benimle aynı fikirde olduklarını ve konunun tartışmaya açılması gerektiğini bana bildirdiler. Kaldı ki ben partinin kuruluş aşamasından bu yana her türlü kademesinde görev aldım. Partinin nereden gelip nereye gittiğini bilenlerdenim. Bu ihtiyacı tabanda ve teşkilatlarda hissetmeseydim dile getirmezdim.

www.iyibilgi.com

'Kim neyin peşinde?'



Bu haber 2,349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs