En Sıcak Konular

Gül izlenimlerini Twitter'dan paylaştı

27 Eylül 2013 22:32 tsi
BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarını Twitter hesabından paylaştı.

BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarını sürdürüyor. Gül, Türkevi'nde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’i kabul etti.
 
Gül, kabullerinin ardından Brooklyn Eyüp Sultan Camisi'nde cuma namazını kıldı. Gül, namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşarak bir süre sohbet etti.
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, temaslarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.
 
Dış İlişkiler Konseyi'nde dün yaptığı konuşmayı anlatan Gül, "ABD'deki düşünce kuruluşları Amerikan politikasına çok etki eder. Bunlardan bir tanesi de Dış İlişkiler Konseyi, CFR'dır. Dün sabah CFR'da ilgiyle izlenen bir konuşma yaptım. Konuşmadan sonraki soru cevap kısmı da çok hareketliydi" ifadelerini kullandı.
 
Ahıska Türkleri ile yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Gül, "ABD'ye son 5 sene içinde 20 bin Ahıska Türk'ü geldi ve yerleşti. New York'a her gelişimde kendileri ile görüşürüm, yakından ilgilenirim. Ahıskalılar çok acı çekmelerine rağmen kendilerini korudular. Daha sonra Amerika'da yaşayan vatandaşlarımız ve onların dernek yöneticileri ile Türkevi'nde bir araya geldim. Güzel bir resepsiyon oldu" ifadelerine yer verdi.
 
Twitter hesabında New York'taki Türkevi'nin fotoğrafını da paylaşan Gül, "BM Temsilciliğimizin de içinde olduğu Türkevi, New York'ta BM binasının tam karşısında, çok prestijli bir yerde. Aynı bölgede sadece ABD'nin Temsilciliği var. Vaktiyle rahmetli Çağlayangil büyük bir öngörü ile aldırmış" ifadesini kullandı.

aa


Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,620 µs