En Sıcak Konular

Sezer kapıları neden kapatıyor?

9 Ağustos 2007 09:29 tsi
Sezer kapıları neden kapatıyor? Yeni cumhurbaşkanının seçilecek olması nedeniyle Çankaya Köşkü'nde son günlerini geçiren Sezer, ilginç açıklamalar yaptı. Türkiye'deki siyasi yapıya yönelik değerlendirmelerde bulunan Sezer, neden 'kapıları kapatacağım' dedi?

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, genel seçimde uygulanan yüzde 10'luk ülke barajını eleştirerek, "Eğer 2002 seçiminde baraj yüzde 7 - 8'e indirilmiş olsaydı, bu seçimin sonuçları da böyle olmazdı" dedi.

Yeni cumhurbaşkanının seçilecek olması nedeniyle Çankaya Köşkü'nde son günlerini geçiren Sezer, dün Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Edinilen bilgiye göre Sezer, 45 dakika süren görüşmede, Türkiye'deki siyasi yapıya yönelik değerlendirmelerde bulundu.


Baraj inmeliydi
Türkiye'de parti içi demokrasinin işletilmediğini dile getiren Sezer, "Ön seçim kurumu işletilmiyor. Seçimlerden önce adayların bu yolla belirlenmesi gerekir. Adaylar, delegelerin oyuyla değil, kayıtlı üyelerin oylarıyla seçilmeli" dedi. Partilerde liderlerin belirleyici olduğu mesajını veren Sezer, "Bundan dolayı, bugün Meclis Başkanı'nın kim olacağını bile bir tek Başbakan biliyor" diye konuştu.

Aralık 2005'teki TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında ülke barajının yüzde 7 - 8'e düşürülmesi görüşünü seslendiren Sezer, 22 Temmuz'da da sandığa yüzde 10'luk barajla gidilmesini eleştirdi.

Sezer, "Ülke barajı yüzde 7 - 8'e inmeli. Yüzde 5 - 6 ise düşük olur. DP bile yüzde 10'un altına indirilmesine karşı çıktı. O da oyunun yüksek olduğunu göstermek istiyordu. Baraj düşük olsaydı, 2002 seçimlerinde 4 parti Meclis'e girerdi. Düşürülmüş olsaydı, bu seçimin sonuçları da böyle olmazdı" diye konuştu.

Sezer sorular üzerine de, görevi bittikten sonra anılarını yazmayacağı yanıtını vererek, "Görevi bıraktıktan sonra kapıları kapatacağım ve konuşmayacağım. Zor bir dönemdi. Bitmez sanıyordum, bitti. 40 sene devlete hizmet ettim. Görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım" dedi.

Sezer, ekonomideki tablonun iyi gösterildiğini, ancak kendisinin bu görüşte olmadığını da ifade ederek, "Dış borcumuz arttı" yorumunu yaptı.

milliyet



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs