En Sıcak Konular

Bahçeli'den ilk kez bir AKP'liye randevu

9 Ağustos 2007 09:25 tsi
Ne Başbakan Erdoğan'ın telefonlarına çıkan ne de AKP'den gelen randevu taleplerini kabul eden Devlet Bahçeli, bir AKP'liye randevu verdi.

Seçim ertesi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın telefonlarına çıkmayan MHP Lideri Bahçeli, dün sürpriz yaparak ilk kez AKP’nin Meclis Başkanı adayı Köksal Toptan'dan gelen randevu talebini kabul etti.

Bahçeli, AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na aday gösterilen Köksal Toptan’ın bugünkü oylama öncesinde muhalefet liderlerini yapacağı ziyaret çerçevesinde ilettiği görüşme isteğine olumlu cevap verdi. Toptan’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya aracılığıyla ilettiği randevu talebinin MHP tarafından kabul edilmesiyle seçim sonrası ilk kez AKP ile MHP arasında temas yapılmış olacak. Toptan bugün bugün saat 10.30’da DSP, 11.00’de CHP, 12.00’de DTP ve 13.00’te de MHP liderlerini ziyaret edecek.

UZLAŞMA TURLARI

AKP, MKYK toplantısında TBMM Başkan adayını belirlemeye çalışırken Devlet Bakanı Beşir Atalay başkanlığında bir heyeti muhalefet partilerine gönderdi ve görüşlerini sordu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi’nin de bulunduğu AKP heyetinin ilk durağı DSP oldu. DSP’den sonra CHP’yi ziyaret eden heyet, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüşü. Fırat, ana muhalefet partisinin TBMM başkanlığı seçimi konusunda görüşlerine başvurduklarını belirtti. AKP’nin ziyareti CHP’de "Cumhurbaşkanlığı seçimi" kapsamında değerlendirildi. CHP kulislerinde, "Abdullah Gül’ün aday olmama ihtimali artmış görülüyor. Uzlaşma arayışlarının anlamlı olmasının şartlarından biri Gül’ün aday olmamasıydı" denildi. AKP heyeti CHP’den DTP Genel Merkezi’ne geçti. Fırat, MHP’den de randevu istediklerini söylerken MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı kendilerine randevu talebi gelmediğini ifade ettiler.

aktifhaber



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs