En Sıcak Konular

12 Eylül davası ertelendi

27 Eylül 2013 12:43 tsi
12 Eylül davası esas hakkında mütalaanın hazırlanması için 25 Ekim’e ertelendi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 16. duruşması sona erdi. Mahkeme savcının esas hakkında mütalaasını vermesi için duruşmayı 25 Ekim’e erteledi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya müşteki avukatların söz alması ile başlandı. Mısır’da yaşanan darbeye değinen avukat Öztürk Türkdoğan, “Darbe geleneği bölgemizde devam ediyor. Davayı uzattıkça dava hakkında şüpheler artacaktık. Bölgemizde örnek olacak bir karar olacaktır. İktidara gelene karşı müdahalede halkın çoğu sokağa döküldü. Bunlara dur demek gerekiyor. Yargılama çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bölgemizde bundan sonra darbe yapmak isteyenlere de caydırıcılık arz edebilsin.” dedi.

Meclis’in davaya sahip çıkmadığını savunan avukat Arif Ali Cangın ise “28 Şubat davasının da açılmasını sağladı ama davalar başladıktan sonra sahip çıkmıyor. Bazı belgeler üzerindeki gizli ibaresi bir türlü kaldırılmadı. Bu davadan çıkacak sonuca göre diğer dava sonuçları de şekillenecek. Bu dava daha fazla uzarsa itibarsızlaştırma ve bu davadan bir şey çıkmaz düşüncesi artacaktır. Bu dava siyasi bir davadır.” ifadelerini kullandı.

Dava savcısı Selçuk Kocaman tevsi tahkikat taleplerinin reddedilmesini ve davanın geldiği aşamada iddianamenin incelenmesi için davanın kısa bir süre ertelenmesini istedi.

Duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti verdiği kararda varsa tevsi tahkikat yapılmasını yoksa savcının esas hakkında mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 25 Ekim’ erteledi. Mahkeme heyeti MİT’e yazılacak müzakere ile 12 Eylül’e giden süreçte hazırlanan Bayrak Harekât Direktifi'nde , ‘Sivil İşler Koordinasyon Grubu’ şeklinde bir grubun görev aldığının belirtildiğini ve bu belgede görev alan sivil unsurlar hakkında bilgi ve belgelerin gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti ayrıca Bayrak Harekât Planı’ndaki ‘Sivil İşler Koordinasyon Grubu’ tespitini ve haklarında soruşturma açılması için başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

cihan

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs