En Sıcak Konular

''BÇG, terör örgütüdür''

27 Eylül 2013 11:22 tsi
''BÇG, terör örgütüdür'' 28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen askerler duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.

Türkiye'de, 28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen askerler, davada müşteki olarak ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Basın açıklaması yapan askerler darbe olarak niteledikleri süreçte cuntanın ordu yönetimini ele geçirdiğini belirtti. Açıklamada, Batı Çalışma Grubu (BÇG) terör örgütü olarak nitelendirildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davası kapsamında eski Başbakan Tansu Çiller başta olmak üzere çok sayıda kişinin müşteki olarak ifadelerinin alınması istenmişti. İstanbul Adalet Sarayı’na gelen çok sayıda müşteki ifade vermeye başladı. Çiller, adliyeye gelmezken dönemin milletvekillerinden Merve Kavakçı ve ordudan ihraç edilen çok sayıda asker mahkemeye geldi.

28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen askerler duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) adı altında örgütlenen eski askerler adına derneğin başkan yardımcısı emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları açıklamayı okudu. 28 Şubat’ın darbe olduğunu belirten Hacımustafaoğulları, darbeyi yapan cuntanın ordu içinde illegal bir şekilde oluşturulduğunu ve TSK’nın hiyerarşisini ele geçirdiğini belirtti. Cuntanın ordunun kurumsal gücünün ve etkinliğinin yerine geçtiğini kaydeden Hacımustafaoğulları, ele geçirilen silahlı gücün millet iradesine yapılan darbede kullanıldığını ifade etti. Hacımustafaoğulları, “Darbeci cunta, darbe düşüncesine karşı olanları tasfiye etmek ve hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla ordu içerisinde kurumsal hiyerarşi dışında farklı bir illegal örgütlenmeden de yararlanmıştır. Bu örgütlenme Batı Çalışma Grubu terör örgütüdür.” dedi.

BÇG’nin amaçlarına ulaşmak için darbe karşıtlarını tasfiye ettiğini söyleyen Hacımustafaoğulları, böylece 28 Şubat sürecinin ilk aşaması olan orduya karşı darbe gerçekleştirildiğini vurguladı. Hacımustafaoğulları, illegal BÇG örgütü ile ordu yönetiminin ele geçirildiğini belirtti.

ASDER olarak davaya müdahil olduklarını söyleyen Hacımustafaoğulları, hala devam eden izleriyle darbelerle yüzleşme konusunda 28 Şubat davasının en önemli davalardan biri olduğunu kaydetti.

Basın açıklaması sırasında çeşitli sloganlar atan eski askerler, taşıdıkları pankart ve dövizlerle darbecilere tepki gösterdi.

cihan

Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs