En Sıcak Konular

Elektromanyetik kalkan!

26 Eylül 2013 20:54 tsi
Elektromanyetik kalkan! Ankara Elmadağ'da boya üretimi yapan yerli bir firmanın Ar-Ge ekibi üç yıla yakın bir zamandır üzerinde çalıştıkları boyayla elektromanyetik radyasyonu engellemeyi başardı...

Türk kimyacıların geliştirdiği boya sayesinde elektromanyetik radyasyon %99 oranında engellenebiliyor. Geliştirilen boya İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik elektronik laboratuarlarından ve Fizik Mühendisleri Odası onay aldı. Kimya mühendisi Ercan Tokdemir oluşturduğu Ar-Ge ekibiyle beraber 3 yıldır üzerinde çalıştığı boyayla büyük bir başarıya imza attı.

Astar boya şeklinde duvara uygulanan boyanın üzerine normal boya yapılıyor. Boyanın çocuk odalarında, hastane ve okullar dahil tüm yaşam alanlarında kullanımının elektromanyetik radyosyona engelleyeceği belirtiliyor. Ürünü İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik elektronik laboratuarları, fizik mühendisleri odası inceleyerek onaylamış durumda. Ayrıca boya için patent başvurusu da yapıldı.

YÜZDE 99'LUK BAŞARI

Dünyada bu boyanın bir benzeri daha var fakat içeriğinde ağır kurşun olduğu için tercih edilmiyor. Kurşun maddesi insan sağlığı için tehlike oluşturmakta yerli üretim boyada ise sağlık açısından her hangi bir sakınca bulunmuyor. Geliştirilen boyanın uygulandığı odada ölçülen elektromanyetik radyasyon değeriyle boya uygulanmamış odadaki radyasyon değerleri arasında yüzde 99'luk fark görülüyor.

BİZ BAŞARDIK

Yüksek Kimya Mühendisi Nalan Gülçin Kaykaç, "Firmamız yaklaşık 2,5 yıldır yürütmekte olduğu bi Ar-Ge çalışmasının sonucunda elektromanyetik radyasyonu kalkanlayan bir boya geliştirmeyi başardı. Ürünümüzün etkinliği İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından fizik mühendisleri odası tarafından ve çeşitli dernekler tarafından test edildi.

Elektromanyetik radyasyonun çocukları yetişkinlerden daha çok etkilediği deneysel çalışmalar sonucunda kanıtlanmış bir şey dolayısıyla geliştirdiğimiz bu ürünün özellikle bebek odalarında, çocuk odalarında ve yatak odalarında kullanılması gerektiğini düşünüyoruz." bilgisini verdi.

DÜNYADA DA İLGİ GÖRÜR

Kimya mühendisi Ercan Tokdemir de "3 senedir bu elektromanyetik radyasyondan koruma üzerine çok etkin bir ürün geliştirdik. Bu arada patent başvurularımızı yaptık umuyoruz ki çok etkin bir ürünü piyasaya yakın zamanda süreceğiz" dedi. Yakın zamanda piyasaya sürülecek olan elektromanyetik radyasyonu kalkanlayan boyanın yalnızca Türkiye de değil dünyada ilgi görmesi bekleniyor. 

cihan



Bu haber 1,855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,939 µs