En Sıcak Konular

Esma için ''Rabia haccı''

26 Eylül 2013 13:12 tsi
Mısır'da güvenlik güçlerinin müdahalesinde şehit olan İhvan liderlerinden el-Bilteci'nin kızı Esma için hac ve umre seferberliği başlatıldı.

Mısır'da güvenlik güçlerinin 14 Ağustos'ta darbe karşıtlarının gösteri düzenlediği Rabiatul Adeviyye ve en-Nahda meydanlarına müdahalede bulunduğu sırada şehit olan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma için hac ve umre seferberliği başlatıldı.
 
Esma'nın ağabeyi Ammar'ın, sosyal paylaşım sitelerinde, Esma'nın yerine vekaleten hac yapma çağrısı, Rabia'daki arkadaşları ve hayırsever kişiler tarafından büyük ilgi gördü.
 
AA muhabirine konuşan Esma adına haccedeceklerden olan Ahmed Tarfaye, "Geçen yıl 25 Ocak devrimi şehitlerinden Mustafa es-Savi adına haccettim, bu yıl ise Esma için haccedeceğim" dedi.
 
Esma'nın ağabeyi Ammar Muhammed ise kardeşinin hac ve umre yapmayı çok istediğini ve bunun için fırsat kolladığını belirterek, Rabia şehitleri ve özellikle de Esma adına vekaleten hac yapılması yönündeki yoğun isteğin, Bilteci ailesinin yalnız olmadığını gösterdiğini söyledi.
 
Vekaleten hac, davada ortaklığın ifadesi
 
Hac ve şehadetin hayat ve ölümü temsil ettiğini söyleyen Ammar, "Esma'nın yerine bir başkasının haccedecek olması, taşıdığı mesaja ve kanıyla savunduğu davasına ortak olma mesajı içeriyor" diye konuştu.
 
Adına vekaleten hac ve umre yapılacak Rabia şehitleri arasında Esma'nın yanı sıra, Habibe Abdulaziz, Esma Sakr, Hale Ebu Şuayşa, Abdurrahman ed-Dib, Abdurrahman Cude gibi isimler de yer alıyor.
 
Suudi Arabistan'da ikamet eden Mısır asıllı Menar Eşref Salih, Esma Sakr'ı tanımadığını ancak ölüm sahnesinin kendisini çok etkilemesi nedeniyle onun adına umre yaptığını belirtti.
 
Salih, orduya bağlı güçlerin Rabia ve Nahda meydanlarına müdahalesi esnasında tüm ailenin çok müteessir olduğunu ve orada şehit olanlar için umre yapmaya karar verdiğini belirtti.
 
Sosyal paylaşım sitelerinde umre ve hac seferberliği
 

Sosyal paylaşım sitelerinde "Mısır şehitleri için umre" ve "Her şehit için umre projesi" adı altında başlatılan kampanyalarda, şehitler adına umre yapanların fotoğrafları sergileniyor. Fotoğraflarda umre yapanlar, şehitlerin adlarının ve şehit oldukları Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın yazılı olduğu  beyaz bir kağıt taşırken görülüyor.
 
"Her şehit için umre projesi"nin fikir babası Muhammed Memduh, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde namaz kılanlara ateş açılması olayından sonra 3 aylığına Suudi Arabistan'a gittiğini ve orada bulunduğu süre içerisinde Mısır için bir şeyler yapma ihtiyacı hissettiğini dile getirdi.
 
Arkdaşlarının şehit olmasının kendisini facebook'ta bir grup kurmaya  teşvik ettiğini belirten Memduh şöyle konuştu:
 
"Facebook'ta grubu kurduktan sonra vatanımız için bir şey yaptığımızı hissettik. Hamdolsun, insanların gösterdiği ilgi yoğun oldu hatta bazı şehitler için bir kaç umre yapmak isteyenler oldu. Esma el-Bilteci için ise 5 kişi umre yapmak istedi."

aa


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs