En Sıcak Konular

Nelson Mandela'nın şuuru yerinde

26 Eylül 2013 12:52 tsi
Demokratik Güney Afrika Cumhuriyeti’nin kurucusu Nelson Mandela’nın Johannesburg’taki evinde tedavilere cevap verdiği bildirildi.

Mandela’ya zor günlerinde destek olan herkese teşekkür eden Devlet Başkanı Jacop Zuma, 3 ay hastanede kaldıktan sonra evine getirilen liderin sağlığı hakkında detaylara girmedi.

Birleşmiş Millletler’in Mandela’nın doğum günü olan 18 Temmuzu “Uluslararası Mandela Günü” ilan etmesi ile, Nobel Barış Ödülü sahibi liderin 95’inci yaş günü Güney Afrika’da ve dünyanın önemli merkezlerinde kutlanmıştı.

Son 2 yılda 6 kez hastaneye kaldırılan Mandela, en son 8 Haziranda akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi üzerine Pretoria’daki askeri hastaneye kaldırılmış ve 3 ay tedavi görmüştü. Mandela uzun hastane tedavisinin ardından, Eylül’de tekrar evine getirimişti.

SANSIZLIKLAR MANDELA’NIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Azınlık beyazların ırkçı rejimine karşı mücadelesinde 27 yıl hapis yattığı için dünyanın en ünlü mahkumu olarak kabul edilen Mandela’nın, uzun sağlık mücadelesinde de talihsizlikler peşini bırakmadı. Mandela’yı taşıyan ambülans otoyolda bozulunca, efsane lider soğuk havada en az 30 dakika araçta bekletildi. Ay başında da elektirik çalışanları greve gidince Mandela bu sefer karanlıkta kaldı. Yaşlı lider için acil olarak jeneratörler getirilerek evi ve sokağı aydınlatıldı.

Bazı kaynaklar, Afrika kültüründe hastanın hastanede ölmesinin hoş karşılanmadığını, bu yüzden Mandela’nın eve getirildiğini ve makinaya bağlı bitkisel hayat yaşadığını söylüyorlar.

cihan

Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs