En Sıcak Konular

Yunanistan'da gece yarısı acil toplantı

26 Eylül 2013 10:37 tsi
Yunanistan'da Özel Kuvvetler Birliği imzasıyla bir internet sitesinde hükümetin istifaya çağrılmasının ardından Yüksek Mahkeme'de gece saatlerinde acil toplantı gerçekleştirildi.

Yunanistan resmi haber ajansı ANA-MPA'de yer alana habere göre, Özel kuvvetler Birliği imzasıyla yayımlanan açıklamanın ardından gece acil olarak Yüksek Mahkeme Savcısı Efterpi Kukamani başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya savcılar, yargıtay mahkeme başkanları katılırken, söz konusu açıklama görüşüldü.
 
Görüşmede ayrıca Guardian gazetesinde yayımlanan bir haberde, Yunanistan Ordu mensuplarınca neo-nazi Altın Şafak Partisi'nden 3 bine yakın üyeye askeri eğitim verildiği yönündeki haberler de ele alındı.
 
Yüksek Mahkeme'nin son gelişmelerin ardından geniş çaplı araştırma başlattığı ve sonuca göre nihai hukuki kararını vereceği öğrenildi.
 
Özel Kuvvetler Birliği imzasıyla yayımlanan açıklamada, hükümetin Anayasa'nın 22. maddesinin öngördüğü iş, sağlık, eğitim, yargı ve güvenlikle ilgili şartları yerine getiremediği gerekçesiyle halk ve ordunun işbirliğiyle hükümetin bir an önce istifası istenmiş, istifanın ardından Yüksek Mahkemenin başkanlığında siyaset dışından ve Atina Akademisi'nden danışmanların yer alacağı bir milli hükümetin oluşturulması talep edilmişti. Açıklamada, Cumhurbaşkanının da Yunan halkının arzuladığı gelişmeleri kolaylaştırmak adına uygun zamanda istifa etmesi de istenmişti.

aa


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs