En Sıcak Konular

Teröristleri kurye ihbar etmiş

26 Eylül 2013 08:53 tsi
Teröristleri kurye ihbar etmiş Emniyet Genel Müdürlüğü ek hizmet binası ve polisevine roketli saldırı düzenleyen DHKP-C’li Muharrem Karataş ile Serdar Polat’ın yakalanmasını motorlu bir pizza kuryesinin sağladığı anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, eylem sonrası gitar kutusuna sakladıkları RPG-2 ile atılmamış roket başlığını benzin istasyonu yakınına bırakan teröristleri Dikmen Caddesi’nde bir kurye gördü.
 
KAMUFLAJLI TAKİP
 
Bugün'de yer alan habere göre; kurye, Dikmen bölgesini saran istihbarat şubesine bağlı ekiplerden birine, “Sırt çantalı iki kişi az önce önümden geçti” diye ihbar etti. İstihbarat ekibi az ilerde yaya olarak izlerini kaybettirmeye çalışan iki teröristle karşılaştı. Teröristlerin takip edildiklerinden şüphelenmemesi için operasyon özel “kamuflaj” yöntemlerle sürdürüldü. İstihbarat ekipleri “değişimli” olarak iki teröristi Dikmen Caddesi’nden Akpınar Mahallesi’ne kadar adım adım izledi. Çatışma ihtimaline karşı güzergah boyunca müdahalede bulunulmadı. 2 saatlik takip ODTÜ ormanlık alanına kadar devam etti.

Özel tim devrede

Teröristler ormana yönelince devreye keskin nişancı özel harekât polisleri sokuldu. Projektörlü iki polis helikopteri de ormanlık alana yönlendirildi. Olay yerindeki gitar kutusu ile diğer malzemeler Özel Harekât’a bağlı “iz takip” köpeklerine koklatıldı ve köpekler ormana sokuldu.
 
Köpekler kısa sürede iki teröristin izini buldu. 2 saat 50 dakika içinde yerleri nokta olarak belirlenen teröristlerle sıcak temas kuruldu. Çıkan çatışmada Karataş öldürüldü. Yaralanan Polat ise özel timin müzakeresi sayesinde teslim olmaya ikna edildi.

Cephanelik Suriye’den

Soruşturmada Serdar Polat’ın Yunanistan’dan, Muharrem Karataş’ın ise Suriye’den Türkiye’ye girdiği kesinlik kazandı. Polat’ın şişme botla yasa dışı olarak Türkiye sınırına geçtiği, Karataş’ın da Suriye’nin Hatay sınırından yurda giriş yaptığı saptandı. Eylemde kullanılan RPG-2 anti personel silahı, başlıkları ile teröristlerin sırt çantasında bulunan suikast silahı Uzi, iki tabanca ile Rus yapımı 2 el bombasının Suriye’den ülkeye sokulduğu tespit edildi.


Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,643 µs