En Sıcak Konular

MHP'nin Erdoğan'dan bir beklentisi var

9 Ağustos 2007 08:06 tsi
MHP'nin Erdoğan'dan bir beklentisi var Seçimlerin üzerinden 17 gün geçti ama AKP ile MHP arasında kampanya döneminin kırgınlıkları küskünlükleri hala devam ediyor. 'Bunların eli bile sıkılmaz' diyen Erdoğan'a kırılan MHP'liler dün de Meclis Başkanlığı için uzlaşma arayan AKP'lilerle görüş

Bilal Çetin'in yazısı:

MHP Erdoğan’dan özür bekliyor...  
 
Oysa Başbakan Tayyip Erdoğan 22 Temmuz gecesi yaptığı ilk açıklamada yeni dönemde gerginliklerin, kırgınlıkların bir tarafa bırakılacağı, bir uyum ve uzlaşma sayfası açılacağı mesajını vermişti. O nedenle de iş ve siyaset dünyasında AKP’nin Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dayatmacı olmayacağı, muhalefetle uzlaşma arayarak farklı bir ismi ön plana çıkarabileceği beklentisi hakim olmuştu.

Bu beklentinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği meçhul. Hatta AKP kulislerinde, Abdullah Gül’e yakın çevrelerde estirilen rüzgara bakılırsa gerçekleşmeyecek gibi. Gül cumhurbaşkanı adaylığını sürdürmekte kararlı gözüküyor.

Ama öte yandan AKP hiçbir sayısal zorunluluğu olmamasına karşın bugün yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimi için muhalefetle uzlaşma arayışı başlattı.

AKP heyeti önce DTP’yi ardından da CHP’yi ziyaret ederek destek istedi. Her iki görüşmenin de olumlu bir atmosferde geçtiği anlaşılıyor.

Ancak 70 milletvekili ile parlamentonun üçüncü büyük grubunu oluşturan MHP dünkü görüşme trafiğinde yer almadı.

İşin ilginç yanı AKP’liler MHP’nin randevu talebine cevap vermediğini öne sürerken MHP ise “Hayır bize herhangi bir görüşme talebi gelmedi” diyor.

Tuhaf bir durum. İki parti arasındaki hatlarda ciddi bir arıza, bir kopukluk olduğu çok açık.

Oysa Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarının alındığı 22 Temmuz akşamı Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’yi telefonla arayıp yeni dönemde başlatmayı düşündüğü “yumuşama süreci” konusunda ilk adımı atmıştı. Fakat Baykal’la görüşmesine karşın Bahçeli, Erdoğan’ın telefonunu açmadı. 17 gün geçmiş olmasına karşın bu telefona hala yanıt vermiş değil, MHP Genel Başkanı.

Dünkü randevu polemiği üzerine konuştuğumuz MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Bizim AKP’ye randevu vermediğimiz haberleri kesinlikle doğru değil. Ne partiye ne de Meclis Grubumuza herhangi bir telefon, herhangi bir randevu talebi gelmiş değil” dedi.

Talep gelse randevu verecekler miydi o da belli değil aslında. Çünkü Paçacı, bu soruya net yanıt vermiyor, “Böyle bir talep yok ki” demekle yetiniyor.

Aslında partilerarası uzlaşma asıl cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında kritik önem taşıyacak. Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşumunun hemen ardından başlayacak olan cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Başbakan Erdoğan muhalefet partisi liderleriyle görüşerek uzlaşma zemini bulmayı planlıyor.

Şu ana kadar tebrik telefonuna dahi cevap vermeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’a randevu verecek mi?

Cihan Paçacı şu yanıtı veriyor:

“Tayyip Bey bize karşı çok haksız, çok ağır ifadeler kullandı. ‘Bunların eli sıkılmaz, bunlara selam dahi verilmez’ dedi. Bunlar kolay unutulacak sözler değildir. Tayyip Bey’in sözleri derin yara açmıştır, zaman geçmesi bu yaranın kabuk bağlaması lazım. Tayyip Bey’in de bu sözlerini düzeltmesi en azından MHP’ye olan özür borcunu yerine getirmesi gerekir...”

Çok ilginç, Erdoğan kampanya döneminde MHP ile DTP’nin Meclis’te kavga edebileceklerini söylüyordu. Ama o iki parti arasında Meclis’in ilk gününde Bahçeli ile Ahmet Türk’ün uygar biçimde birbirlerinin elini sıkıp kutlamalarından sonra şimdi hafif ve temkinli bir bahar esintisi var. MHP, AKP küslüğü ise devam ediyor.

Erdoğan’dan özür mesajı gelinceye kadar da edecek gibi...

vatan



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,722 µs