En Sıcak Konular

Gürcistan BM'yi acil toplantıya çağırdı

8 Ağustos 2007 23:29 tsi
Gürcistan'ın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Irakli Çikovani, Rusya'nın Gürcistan'ın hava sahasını ihlal ettiğini ve Gürcistan topraklarına füze attığını belirterek BM Güvenlik Konseyi'ni konuyu görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.

Çikovani, BM'de düzenlediği basın toplantısında Gürcistan'ın egemenliğine yapılan bu saldırıyı hoş görmesinin mümkün olmadığını belirtti ve uluslararası toplumu bu konuda Gürcistan'ın yanında durmaya çağırdı.

Gürcü temsilci, Rusya'nın BM Sözleşmesi'nin 2 maddesini ihlal ederek Gürcistan'a karşı ''kuvvet kullandığını'' ve bunun ''saldırı fiili'' olduğunu vurgulayarak ''Rusya'dan bir an önce olayı soruşturmasını ve bize gerekli açıklamada bulunmasını bekliyoruz'' dedi.

Çikovani, Gürcistan'a karşı bu tür hava saldırılarının son dönemde artmaya başladığını belirterek, saldırıların uluslararası barış ve güvenliği de tehdit ettiğini belirtti. Başta BM ve AB olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların bu saldırıyı kınaması ve soruşturması gerektiği mesajını veren Çikovani, BM Güvenlik Konseyi'ni özel toplantıya çağırdıklarını, Konsey'in bu saldırıyı kınamasını ve BM'nin konuyla ilgili soruşturma yapmasını istediklerini belirtti.

Çikovani, gazetecilerin füzenin patlamamış olması ve hedefin ne olduğuyla ilgili soruları üzerine, ''Ben bunu bilemem, ama hedef ne olursa olsun, füze patlamış olsun olmasın bu bizim egemenliğimizin ihlalidir ve büyük bir suç teşkil etmektedir'' dedi.

haber7



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs