En Sıcak Konular

Almanya'da grev kararı, THY'ye örnek

8 Ağustos 2007 23:22 tsi
Alman demiryollarında çalışan makinistler, yüzde 31 maaş artışı talebiyle greve çıkma kararı aldı. İş mahkemesi, Türk Hava Yolları'na örnek olacak bir gerekçe ile grevi erteledi.

Alman demiryolu makinistlerinin grevi iş mahkemesine takıldı. Mahkeme, “Grevlerin tatil döneminde ekonomiye büyük ölçüde zarar verebileceği gerekçesiyle” 30 Eylül’e kadar grev yasağı getirdi.

Nürnberg İş Mahkemesi sözcüsü Wilfried Eck, grevlerin tatil döneminde ekonomiye büyük ölçüde zarar verebileceği gerekçesiyle bu yönde bir karar alındığını, kararın hem yolcu, hem de yük treni makinistleri için geçerli olduğunu açıkladı.

Eck, “Greve gidilmesi halinde oluşacak zararı, mahkemeler bu grevi yasadışı ilan etmesi halinde kim karşılayacak? Bu geçici yasağı alırken bu nokta gözetilmiştir” dedi.

Sendika hakkını temyizde arıyor

Üyeleri için yüzde 31 oranında maaş artışı talep eden Alman Makinistler Sendikası (GDL) başkanı Manfred Schell ise grev yasağı kararına karşı temyize gideceğini açıkladı.

Schell, “Almanya’da hayatı durdurmamız halinde bunun maliyetinin 500 milyonu bulabileceğini ileri sürenler var. Bu tür hesaplarla ortaya çıkanlarla hiçbir şekilde tartışmak istemiyorum” dedi.

Deutsche Bahn yeniden müzakere istiyor

Deutsche Bahn Personel Yönetim Kurulu Başkanı Margret Suckale mahkeme kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Suckale, “Grev ölçüsüzce alınmış bir karar. Greve evet diyen 8 bin kişi milyonları greve sürüklemek istiyor. Çözümü müzakerelerde aranır” dedi.

Hükümet kanadı memnun

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan hükümet sözcü yardımcısı Thomas Steg, Deutsche Bahn ve Alman Makinistler Sendikası yönetimini yeniden görüşme masasına oturmaya çağırdı. Steg, “Grevin ekonomiye büyük darbe vuracağı unutulmamalı” dedi.

Federal Ekonomi Bakanı Michael Glos, mahkeme kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Glos, “Grev, hem seyahatlerin yoğun olduğu bir sürece denk gelmesi hem de diğer açılardan ekonomiye karar verecekti” dedi.

”Grev hakkı delindi”

Sol Parti Nürnberg İş Mahkemesi’nin kararına tepki gösterdi. Sol Parti Federal Meclis Grup Başkan Vekili Werner Dreibus, “İşveren bu kararı örnek göstererek benzer olaylarda grev hakkını sürekli delmeye çalışacak” dedi. (DW)

www.rotahaber.com




Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs