En Sıcak Konular

İslam Kalkınma Bankası'ndan paylaşım programı

25 Eylül 2013 14:44 tsi
İslam Kalkınma Bankasına üye 20 ülkeden orta ve üst düzey yöneticiler, tecrübe paylaşımı programı kapsamında Balıkesir'e geldi

Ekonomi Bakanlığınca düzenlenen "İslam Kalkınma Bankası Üye Ülkeler Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında 20 ülkeden orta ve üst düzey yöneticiler, Balıkesir'de buluştu.

Cezayir, Afganistan, Azerbaycan, Ürdün, Fas, Nijerya, Pakistan, Katar, Umman, Sudan ve Yemen gibi 20 ülkenin yatırım destek ve tanıtım ajanslarından yöneticiler, Güney Marmara Kalkınma Ajansındaki (GMKA) toplantıya katıldı. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Murat Alıcı, GMKA Toplantı Salonu'ndaki programda, çalışmanın uzun süredir Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtti.

İş adamlarının, yatırımları konusunda politikalarını iyileştirmeleri açısından, yatırımcıya dost bir ortam sağlanması amacıyla bu programı yürüttüklerini dile getiren Alıcı, şöyle konuştu:

"Uyguladığımız politikalar ve yaptığımız uygulamalara bakacak olursak oldukça başarılı örnekler ortaya koyduk. Bu anlamda birçok kardeş ülkeyle paylaşılabilirlik konusunda tecrübelerimiz oluştu. Dünyanın çok sayıda ülkesinde kamu ve özel sektörle işbirliği içinde görüşmeler sağlandı. Biz de iyi ilişkiler geliştirdiğimiz, geliştirmek istediğimiz ülkelerle elde ettiğimiz tecrübeleri paylaşıyoruz. Bu noktada, İslam Kalkınma Bankasına üye ülkelerin yatırımlarla ilgili kurumlarının yöneticileri, uzmanları bu yıl üçüncü kez ülkemize geldi."

Alıcı, 20 ülkenin yöneticilerine, yatırım programlarının nasıl uygulandığı, özel sektörle nasıl bir diyalog oluşturulduğu konularını anlatacaklarını, tecrübelerini paylaşacaklarını söyledi.

Vali Ahmet Turhan ise bu tür organizasyonlarda öncelikle ticari ilişkilerin geliştiğini ve ardından sosyal ve kültürel diyalogların arttığını ifade etti.

Bilgi paylaşımının gelişmekte olan ülkeler için öneminin vurgulayan Turhan, "Ülkelerin kalkınması, vatandaşların refah seviyesinin yükselmesi, özelikle uluslararası arenada söz sahibi olmanın da en önemli etkeni olacaktır. Bu kapsamda bölgesel işbirliği ve bilgi paylaşımı çok önemli" dedi.

Konuşmaların ardından GMKA'nın Balıkesir ve Çanakkale'de yaptığı yatırım projeleri slayt şeklinde ziyaretçilere gösterildi.



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs