En Sıcak Konular

Sınır anlaşmazlığı kalmayacak

25 Eylül 2013 13:01 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhuriyetin ilanından sonra hazırlanan hudutnamelerin araziye uygulanmasında yaşanan sıkıntıları, il, ilçe ve köy sınırlarını yeniden belirleyerek çözecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhuriyetin ilanından sonra hazırlanan hudutnamelerin araziye uygulanmasında yaşanan sıkıntıları, il, ilçe ve köy sınırlarını yeniden belirleyerek çözecek. Çalışmayla, Türkiye'de 2015'te sınır anlaşmazlığı kalmayacak.

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Okan Erhan Oflaz, AA muhabirine, metinsel içerik sağlayan hudutnamelerde kullanılan coğrafi isimlerde yıllar içinde bazı değişiklikler olduğunu söyledi.

O dönemdeki coğrafi isimlerle bugün kullanılanların farklılık gösterdiğini anlatan Oflaz, bu nedenle hudutnamenin belirttiği sınırları araziye uygulamada sorunlar yaşandığını, köylüye sorulduğunda da farklı lokasyonların gösterildiğini ifade etti.

Bu durumun komşu köyler arasında, kullanım hakkı konusunda ihtilafa neden olduğuna işaret eden Oflaz, idari sınırlardaki belirsizliğinin kurumların hiyerarşisinde de sıkıntı yarattığını bildirdi.

Türkiye'nin, AB müktesabatı gereği idari sınırlarını sunması gerektiğini de belirten Oflaz, sorunu gidermek için İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda, sınırların yeniden belirlenmesi için çalışma başlatıldığını ifade etti.

Kurumların elindeki veriler bir araya getirilecek

İlgili kurumların katılımıyla çalışma grubu oluşturduğunu dile getiren Oflaz, ilk çalışmanın birkaç ay önce Çamlıdere'de başlatıldığını belirtti. Çamlıdere'deki çalışmaları yılın sonuna kadar tamamlayacaklarını, gelecek sene de ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını anlatan Oflaz, "2015'e kadar çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz. 2015'te artık sınır anlaşmazlığı nedeniyle sorunlar yaşanmayacak, 30-40 yıllık sınır kavgaları bitecek" diye konuştu.

İl, ilçe ve köy sınırlarını yeniden belirleme çalışmaları kapsamında, ilgili tüm kurumların elindeki coğrafi verileri bir araya getireceklerini ifade eden Oflaz, çalışmayı belirli aşamaya getirdikten sonra, 30 ilde büyükşehir belediyelerine devretmeyi planladıklarını belirtti.

aa
 

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs