En Sıcak Konular

Büyük adımlar... İlk çelme

25 Eylül 2013 12:33 tsi
Büyük adımlar... İlk çelme Dün beraber yürüdüler, bugün 'çocuk ajanlar' yakalandı...

iyibilgi Ankara

Dün Türkiye ve İran Dışişleri Bakanları, New York'ta uzun bir yürüyüşe çıktı. Daha doğrusu, "olası uzun bir yürüyüş"ün ilk adımlarını attılar! Haliyle, yerli/yabancı medya kuruluşları-iyibilgi de dahil-bol resimli biçimde bu "haberi" gördü.

İran ve Türkiye gibi ülkenin, özellikle Suriye/Ortadoğu denkleminde rakip sayılan iki ülkenin "Doğu Nehri"nin kıyısında yürümeleri, üstüne de ABD ile İran'ın yakınlaşma adımlarının geldiği bir anda önemliydi. Nitekim, bugün gazetelerin tamamında bu haber var.

Hürriyet'in bugünkü manşet haberi de İran ile ilgili; "25 çocuğa İran ajanı sorgusu". Diğer gazetelerde olmayan, özel bir haber bu.

Spotu şöyle; "Türkiye'den İran'a eğitim amacıyla götürülen ve 20 gün çeşitli üniversitelerin medreselerinde kalan 13-19 yaşları arasındaki 25 çocuk sınır kapısında ajanlık sorgusuna çekildi. Öğrencilerin, İran'ın en önemli dini liderleriyle bir araya getirilip siyasi ve dini eğitim aldıkları ortaya çıktı. Yaz aylarında Türkiye'den İran'a gruplar halinde gönderilen ortaokul ve lise çağındaki çocukların ajanlık faaliyetinde kullanıldığı yönündeki ihbarları değerlendiren Ağrı Doğubayazıt Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı."

Biraz 28 Şubat dönemi, İran'ın devrim ihracı, etki yaratma haberlerini andıran bu haber, İran-Türkiye nehir gezisi zamanlamasına denk düşse de, bilinen şu ki, İran'ın Türkiye'ye yönelik istihbarat faaliyetleri var ve bunlara ilişkin gelişmeler zaman zaman da olsa kamuoyuna yansıyor.

Yine de konu Hürriyet olduğunda, Türkiye'nin bölgesel denklemlerde nerede durmasını istediği bilindiğinde, (haberin haber hakkı saklı olmak şartıyla) zamanlamasını düşünmek şart.

Çünkü bir karine daha var bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde; o da, Davutoğlu-Zarif görüşmesine Hürriyet'in ayırdığı "haber alanı". O da yanda duruyor. Tabii gözünüz keskinse.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs