En Sıcak Konular

Çalışma Meclisi yarın toplanacak

25 Eylül 2013 11:37 tsi
En son 15-16 Eylül 2004'te 9'uncusu toplanan Meclisin, yarın başlayacak ve 2 gün sürecek 10. toplantısında kıdem tazminatı, alt işverenlik, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi konuları görüşülecek.

Çalışma Meclisi, 9 yıl aradan sonra, kıdem tazminatı, alt işverenlik, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi konularını ele almak üzere yarın toplanacak.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve diğer ilgililerin katılması bekleniyor.
 
Çalışma Meclisi'nin Bilkent Otel'de yapılacak ve 2 gün sürecek 10. toplantısının gündeminde kıdem tazminatı, alt işverenlik, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi konuları yer alacak.
 
Daha önce 9 defa toplanan Çalışma Meclisi, en son 15-16 Eylül 2004'te istihdamın artırılması, kayıtdışı istihdamla mücadele ve kıdem tazminatı fonu yasa tasarısı taslağı gündemi ile biraraya gelmişti.
 
Katılımcıların görüşleri
 
Hak-İş Genel Başkanı Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma Meclis'inin uzun bir aradan sonra toplanmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'i kutladığını dile getirdi.
 
Çalışma hayatının çok dinamik bir alan olduğunu, bu alandaki sorunların çözüm yöntemlerinin de gelişmelere bağlı olarak değiştiğini belirten Arslan, "Çalışma Meclisi daha kısa zaman dilimlerinde toplanmalı. Bu toplantı sadece hükümetin çağrısıyla değil Meclis'in sosyal taraflarının da çağrısıyla da yapılabilmeli. Çünkü Meclisi'in gündemi aynı zamanda iş hayatının da gündemi demek" dedi.
 
TESK Genel Başkanı Palandöken da toplantıda esnaf ve sanatkarların sorunlarını gündeme getirmek istediklerini söyledi.
 
Esnafın en fazla istihdam yaratan kesim olduğuna dikkati çeken Palandöken, özellikle emekli olduktan sonra çalışan esnaf ve sanatkarın emekli maaşlarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin kaldırılmasının kendileri için önemli olduğunu kaydetti.
 
Türk-İş Genel Sekreteri Pervul Kavlak ise Çalışma Meclislerinin gündemine bakıldığında hiç bir zaman işçilerin hak ve özgürlüklerini genişleten bir gündemle toplanmadığını belirterek, Meclisin şimdiye kadar işçi haklarını geriye götürmek için toplandığını söyledi.
 
Konfederasyonlarının son 3 genel kurulunda kıdem tazminatıyla ilgili aldıkları kararların geçerli olmaya devam ettiğini vurgulayan Kavlak, toplantıda kıdem tazminatının da gündeme geleceğini ama bu konudaki kararlılıklarından taviz vermeyeceklerini kaydetti.

aa


Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs