En Sıcak Konular

28 Şubat davasında şok itiraf

25 Eylül 2013 08:31 tsi
28 Şubat davasında şok itiraf 28 Şubat davasının dünkü duruşmasında emekli Org. Çevik Bir’in çapraz sorgusu yapıldı.

Brifingleri irtica tehdidine karşı bilgilendirme amacıyla düzenlediklerini savunan Çevik Bir, “Aradan 15 sene geçmiş aklımızdan geçmeyen bir olayla aniden karşılaştık” dedi. Çetin Doğan, Karadayı’yı suçladı.

28 Şubat davasının dünkü duruşmasında emekli Org. Çevik Bir’in çapraz sorgusu yapıldı. 28 Şubat davasının dünkü duruşmasında emekli Org. Çevik Bir’in çapraz sorgusu yapılırken, emekli Org. Çetin Doğan da savunma yaptı.

Müşteki avukatlarının “28 Şubat döneminde başı kapalı olanlarla ilgili işlem yapılması için Milli Eğitim, yargı ve basın mensuplarına brifingler verdiniz? Böyle bir göreviniz var mı?” sorusuna Bir, “Bilgilendirme maksadıyla yapıldı. Böyle sipesifik konularla ilgisi yok. TSK eğer ülkede bir tehdit varsa bunu anlatır. Bu dönemde de irtica tehdidi vardı” dedi.

Mahkeme Başkanı’nın “Önceki ifadelerinizi tekrarlıyor musunuz?” sorusuna Bir, “Aradan 15 sene geçmiş aklımızdan geçmeyen bir olayla aniden karşılaştık. Rahmetli bir gazetecinin yazdıklarını görünce ‘bu olacak’ dedik. Savcılıkta bize sorulan sorular açık açık gösterilmedi. İddianamenin abartılmış olduğunu düşünüyoruz, ama doğru kısımlarını da alarak hazırlandık ve çıktık” dedi.

Daha sonra savunmasını yapan Çetin Doğan, 4 Nisan 1997 tarihli BÇG kurulmasına dair belgeyi bugün de olsa imzalayacağını belirtti.

Karadayı’ya imalı gönderme

Doğan, iddianamenin temelini oluşturan 7 Nisan 1997 tarihli “irtica konusunda alınacak tedbirler konulu toplantıya” ilişkin belgeye “Bu da kağıt parçası, imzasız, fotokopi” diye itiraz etti. Dönemin Genelkurmay Başkanı sanık İsmail Hakkı Karadayı’nın “BÇG’nin kurulmasına dair belgeyi” hatırlamadığı beyanını eleştirip şöyle konuştu: “Ben hatırlıyorum.

Kendisine imzalattığım zaman aramızda bir konuşma oldu. ‘Bugün Türk ulusunun yüzde 99.9’u Müslüman. Yapacağımız faaliyetler içinde özen göstermemiz gereken konu, mütedeyyin insanları, tedirgin etmemek. Bizim hedefimiz  siyasi İslam için bayrak açanlar’ dedim.  Ardından okudum.”

star



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs