En Sıcak Konular

Davutoğlu İbrahimi ile görüştü

25 Eylül 2013 08:22 tsi
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi ile görüştü.
 
68. Dönem BM Genel Kurulu toplantıları kapsamında New York'ta bulunan Davutoğlu, İbrahimi ile yaptığı görüşmede, Suriye'de rejimin elindeki kimyasal silahların imhasına ilişkin anlaşma sonrasında ortaya çıkan durum çerçevesinde, bu ülkedeki krize kalıcı ve halkın meşru beklentilerini karşılayan bir çözümün ivedilikle bulunması gerektiğine işaret etti.
 
Diplomatik kaynaklardan verilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Cenevre-2 Konferansı sürecinin parametrelerinin ve amaçlarının çok açık bir şekilde ortaya konmasının başarı için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu ifade ederek, Esed'in ve eli kana bulaşmış rejim mensuplarının ne geçiş yönetiminde ne de Suriye'nin geleceğinde rolü olacağını vurguladı.
 
İbrahimi ise toplantıda, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması yönündeki çabalar ve bu çerçevede Cenevre-2 Konferansı sürecine ilişkin hazırlıklar hakkında Davutoğlu'na bilgi verdi.
 
Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Girişimi Dışişleri Bakanları Toplantısı
 
Davutoğlu, New York'ta gerçekleştirdiği ikili toplantıların yanı sıra bölgesel ve küresel düzeyde bazı girişim ve toplantılarda da Türkiye'yi temsil etti.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da katılımıyla düzenlenen Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Girişimi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda üç ülke arasındaki bu girişimin somut ve yeni işbirliği alanlarıyla daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi üzerinde mutabık kalındığı bildirildi.
 
Önümüzdeki dönemde Saraybosna'da düzenlenmesi planlanan Üçlü İş Forumu'nun ülkeler arasındaki işbirliğine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan bakanlar, bu girişimin Balkanlar'da yeni ve olumlu bir dinamik yarattığını, gerginlik ve rekabet yerine işbirliği ve yardımlaşmanın ön plana çıktığına işaret etti.
 
-"Rohingya'daki durum halen endişe verici"-
 
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Rohingya Temas Grubu toplantısına iştirak eden Bakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Rohingya'daki durumun halen endişe verici olduğunu ve İİT'nin konuyu yakından izlemeye devam etmesi gerektiğini söyledi.
 
Rohingya Müslümanlarının içinde bulunduğu zor şartların iyileştirilmesi ve özellikle Müslümanlara yönelik saldırıların faillerinin adalet önüne çıkarılması için çok yönlü bir strateji takip edilmesinin uygun olacağını ifade eden Davutoğlu, İİT üyelerinin daha etkin olmasını istedi.
 
Öte yandan, İİT Bosna Hersek Temas Grubu Toplantısı'nda da Türkiye'yi temsil eden Davutoğlu, Bosna Hersek'te elde edilen birçok gelişmeye rağmen halen kırılgan bir durumun hakim olduğunu, bu nedenle İİT üyelerinin Bosna Hersek'i her alanda desteklemeye devam etmesi gerektiğini belirtti.
 
Bakan Davutoğlu ayrıca, Türkiye'nin, Bosna Hersek'in NATO başta olmak üzere Avrupa-Atlantik kurumlarıyla entegrasyonuna destek verdiğini sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs