En Sıcak Konular

The Wall Street Journal'da kapışma

8 Ağustos 2007 22:48 tsi
The Wall Street Journal'da kapışma AKP'li Cüneyd Zapsu ve Çağaptay Wall Street Journal'ın mektup köşesinde kapıştı... Çağaptay'ın sürekli olarak Wall Street Journal'da AKP hükümetini sert şekilde eleştirmesi AKP'yi kızdırdı... Zapsu'dan Çağaptay'ın iddialarına yanıt geldi...

Zapsu: AK Parti, Türk tarihinin en liberal, demokratik ve ilerici partisi

Amerika'daki düşünce kuruluşu Washington Institute'ün Türkiye Araştırmaları direktörü Soner Çağaptay'ın sürekli olarak Wall Street Journal'da AKP hükümetini sert şekilde eleştirmesi AKP'yi kızdırdı...
AKP'li Cüneyd Zapsu ve Çağaptay Wall Street Journal'ın mektup köşesinde kapıştı...
Zapsu, Mehmet Elkatmış'ın partiyle ilişkisinin kesilmesini de ilk kez anlattı.
Zapsu, önceki gün Soner Çağaptay'ın gazetede yazdığı köşe yazısında kullandığı ifadelerin tümünün gerçek dışı olduğunu belirterek Çağaptay'ın iddialarına cevap verdi:

AKP'nin insan hakları komisyonu başkanının 2004 Kasım'ında "Irak'ta Amerika katliam yapıyor" dediğiniz yazmışsınız. Bu kişi Mehmet Elkatmış'tır ve şu anda partimizle bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Amerika'nın Türkiye'de yüzde 9'luk destek oranına sahip olması nedeniyle hükümeti eleştirmişsiniz. 4 yldan beri söylüyoruz, Amerikan hükümeti e bunu biliyor. Bu destek oranının bir gün içinde yüzde 90'a çıkma şansı vardır. Bunun için ABD'nin PKK'ya karşı harekete geçmesi gerekir.

Türkiye'nin İsrail'den silah almayı bıraktığı iddiası saçmalıktır. AKP hükümeti zamanında Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2.5 milyar dolara çıkmıştır. Zorlu Grubu gibi birçok Türk şirketinin bu ülkede yatırımları vardır.

Midyat Belediye Bşakanı'nın Elbeğendi köyündeki Hıristiyan vatandaşlara hizmet vermeyi reddettiğini ileri sürmüşsünüz. Bu köy ne Midyat sınırları içindedir ne de Midyat belediye başkanı AKP'lidir. Kendisi CHP üyesidir.

Umarım, Soner bey bundan sonra iddialarını ortaya atarken daha dikkatli olur. AKP Türkiye'nin en liberal, demokratik ve popüler partisidir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'dan Washington Enstitüsü Türkiye Direktörü Soner Çağaptay'ın AKP'nin liberal olmadığı yönündeki iddiasına cevap geldi. Zapsu, AK Parti'nin Türk tarihinin en liberal, demokratik ve ilerici partisi olduğunu savundu.

Cüneyd Zapsu, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan yazısında, Çağaptay'ın aynı gazetede 30 Temmuz'da yayımlanan makalesini değerlendirdi.

Zapsu, Çağaptay'ın iddia ettiğinin aksine İsrail'le olan savunma projelerinin dışlanmadığını vurguladı.

Makalede yer alan bazı maddi bilgilerin yanlış olduğunu belirten Zapsu, Çağaptay'ın AK Parti'ye yönelik suçlamalarında bundan sonra daha dikkatli olmasını umduğunu söyledi.

Çağaptay, "Liberal Türkiye mi?" başlıklı makalesinde AK Parti'nin ekonomide attığı adımları övmüş ancak siyasette liberal olmadığını ileri sürmüştü.

Çağaptay ayrıca AK Parti'nin Batı karşıtlığının söylemi ve bürokratik atamalarına net bir biçimde yansıdığını savunmuştu.

vatan



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs