En Sıcak Konular

''Çarşı Grubu''ndan açıklama

24 Eylül 2013 12:28 tsi
Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı tarafından derbide yaşanan olaylarla ilgili yapılan açıklamada "Şiddete maruz kaldık ama asla şiddetten yana olmadık" denildi.

Beşiktaş'ın önde gelen taraftar gruplarından Çarşı, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.
 
Çarşı Grubu'ndan yapılan açıklamada, öncelikle Atatürk Olimpiyat Stadı'na giden siyah-beyazlı taraftaralara teşekkür edilerek, "Futbol sadece futbol değildir sözünü şöyle okuruz; bizler için Beşiktaş, sadece bir spor kulübü değil bunun çok daha ötesidir. Bize onu emsalsiz kılan şey sahip olduğu değerleri ve duruşudur. Hayatı futbola değil, futbolu hayata feda edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Lakin bu güzel oyunu çirkinleştirenler de bunun hesabını vermelidirler ki öfkemiz ve nefretimiz onlaradır" denildi.
 
 "Galip gelenin değil, haklı olanın yanında yer aldık"
 

"Hakemin rakiplerimiz aleyhine dahi olsa verdiği yanlış bir kararı doğru kabul etmeyiz. Kendi sporcumuzun nizam dışı hareketi ile gerçeklesen gole sevinmeyiz. Galip gelenin değil, haklı olanın yanında yer aldık" ifadesini kullanılan açıklama, şöyle devam etti:
 
"Beşiktaş sen bizim ahlakımızsın derken bize bu mirası devredenlerin izinden gittik. Beşiktaşlılık bir aşk halidir, bunu böyle bildik ve böyle yaşadık. Şeref ve haysiyet gibi kavramları hep kıskançlıkla sahiplendik. Beşiktaşımız için zafer dediğimiz şeyin tabelada yer alan sayılar olmadığını, onunla yaşadığımız en güzel zaferlerin yüreğimizde yer aldığını hep hissettik. Bizler için nihai zafer denilen; asla ipi birinci göğüslemek olmadı. Düşüncelerimizi gerçekleştirecek evvellerimiz ve geleneğimiz var olduğu sürece öylesine başı dik, alnı açık, onurlu ve gurur dolu tertemiz bir geçmişi geleceğe de aktaran ve gelecekte yaşatacak olan Beşiktaşımızın var olabilmesidir; zafer. Bizim için en adil hakem Şeref Bey, en dürüst sporcu Hakkı Yeten’dir. Bunlar böyle bilinsin."
 
"Şiddetten yana olmadık"
 
''Şiddete maruz kaldık ama asla şiddetten yana olmadık. En güzel rekabetin her zaman maneviyatta yaşanması gerektiğine hep inandık'' ifadesi kullanılan açıklamada, kaybedilenin üç puandan ötesi olmadığı belirtilerek, birlik vurgusu yapıldı.

aa


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs