En Sıcak Konular

Toptan destek turlarına çıkacak

8 Ağustos 2007 21:57 tsi
AK Parti'nin TBMM Başkan Adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, yarın CHP, MHP, DTP ve DSP'yi ziyaret ederek destek isteyecek. Aday Toptan'dan ilk açıklamalar.

Toptan, AK Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının kendisini TBMM Başkanlığı için aday gösterdiğini, bunun ''onur verici'' olduğunu söyledi. ''44 yıllık siyasi hayatında en önemli anlarından birisini bugün yaşadığını'' kaydeden Toptan, şöyle konuştu: ''Yarın TBMM'de Meclis Başkanlığı oylaması yapılacaktır.

Seçildiğim takdirde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Meclis İçtüzüğü'nün emrettiği doğrultuda Meclisimizin, demokrasimizin daha geliştirmesi, Türkiye'de kişi hak ve özgürlüklerinin daha yukarılara çıkarılması konusundaki gayretlerine TBMM olarak biz de katkıda bulunmaya çalışacağız. Bunu yaparken, Parlamento'da grubu bulunan ya da temsil edilen bütün partilerle sıkı bir temas içinde, sıkı bir işbirliği içinde olmaya çalışacağız. Ve bu dönem Meclis'in sesini geçmişte olduğu gibi yüceltmeye, yükseltmeye çalışacağız. TBMM'yi milletimizin, temsil edildiği yerin dışında umutla baktığı yer olması hususuna da özen göstereceğiz. Çok güzel çalışmalara, başarılara imza atmış olan TBMM, bundan sonra da bu başarılarını sürdürecektir

diye inanmaktayız.'' Toptan, yarın saat 10.30'da DSP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Zeki Sezer ile bir araya geleceklerini, ardından saat 11.00'de CHP'ye, saat 12.00'de ise DTP'ye gideceğini, saat 13.00'de de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki odasında ziyaret ederek destek isteyeceklerini söyledi. Toptan, bir soru üzerine Meclis'te yapılacak seçimin ilk turunda seçilmeyi ümit ettiğini söyledi.

Köksal Toptan, ''ama Anayasa'nın çizdiği bir tarif var, 1. tur, 2. tur, 3. tur oylamaları geçmişte olduğu gibi hep yapılmaktadır, ama öyle ümit ediyorum ki öyle zannediyorum ki 1. turda seçim bitirilmiş olacaktır ve TBMM hızlı bir çalışma temposuna hemen ertesi gün başlayabilme imkanı bulabilecektir'' dedi.

Toptan, ''Cumhurbaşkanı seçimi takvimini hemen başlatacak mısınız?'' sorusunu yanıtlarken de TBMM BAşkanlık Divanı'nın oluşması gerektiğini, bundan sonra ancak gündeme gelmesinin mümkün olduğunu kaydetti. MHP'den randevuyu kendisinin isteyip istemediği sorusu üzerine de Toptan, randevu talebinde Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın bulunduğunu söyledi.

Toptan, yarınki ziyaretlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çetinkaya ve Nükhet Hotar Göksel'in bulunacağını belirtti. ''CHP'de Genel Başkan Deniz Baykal ile mi görüşeceksiniz?'' sorusuna da Toptan, ''Zannediyorum Sayın Baykal ile... Bizim talebimiz öyle oldu'' dedi.

haber7



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs