En Sıcak Konular

Başkent felaketten döndü

24 Eylül 2013 08:30 tsi
Başkent felaketten döndü Ankara’da Emniyet ve Polisevi’ne saldıran 2 teröristin üzerindeki 3 örgüt flamasının 3 saldırı anlamına geldiği ifade edildi. Üç saldırı talimatı alan DHKP-C militanlarının oyununu polisin hızlı cevabı bozdu. Önceki gibi ODTܒden kaçma planı tutmadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polisevi’ne saldıran DHKP-C militanlarının saldırı günü Yunanistan’dan illegal yollarla geldikleri ve sahte kimlikleri yanlarında tedbir amaçlı bulundurdukları ortaya çıktı.Polis, sahte kimlik sahiplerinin Avrupa’da bulunduğu bilgisine ulaşırken, saldırı esnasında şahısların penseyi, ODTÜ yerleşkesinin etrafında bulunan tel örgüleri kesmek için yanlarında bulundurdukları öğrenildi. Öte yandan şahısların yanında 3 örgüt flaması bulunduğu ve 3 saldırı talimatı aldıkları belirtildi.
 
Daha önce AK Parti binasına lav silahıyla saldıran DHKP-C militanı Muharrem Karataş ve Serdar Polat’ın önceki güzergahlarından farklı olarak Yunanistan’dan illegal yollarla geldikleri tespit edildi. İstihbarat birimlerinden elde edilen bilgilere göre, DHKP-C’nin Türkiye sınırları içerisinde rahat hareket alanı bulamadığı belirtildi.
 
ODTܒdeki teller için pense
 
Eylem sırasında Muharrem Karataş’ın yanında bulunan “Ahmet Güzel’’ adına ve Serdar Polat’ın yanında bulunan “Muzaffer Uzun” adına kayıtlı sahte kimliklerin asıl sahiplerinin Avrupa’da bulundukları ifade edildi.
 
Saldırganların sahte kimlikleri hiç kullanmadıkları, sadece tedbir amaçlı yanlarında bulundurdukları ifade edildi. Polisle çatışmaya giren ve çatışma sonrası hayatını kaybeden Muharrem Karataş ve yaralı olarak yakalanan Serdar Polat’ın, ODTÜ yerleşkesine girişte bulunan tel örgüleri kesmek için diğer mühimmatların yanında pense de bulundurdukları tespit edildi. Saldırgan Muharrem Karataş ve Murat Korkut tarafından AK Parti binasına yapılan saldırı sonrası da şahısların ODTÜ yerleşkesine girerek izlerini kaybettirdikleri belirtildi.
 
Polis öldürmemek için direndi
 
İki saldırganın eylemi sonrası olay yerinde yapılan incelemelerde, saldırganların yanında 3 adet örgüt flaması bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan saldırının yanısıra şahısların iki saldırı talimatı daha aldıkları öğrenilirken, diğer saldırı noktalarının ise yaralı saldırgan Serdar Polat’ın ifadesi sonrası netleşmesi bekleniyor. DHKP-C saldırılarında bölgeye flamasını bırakarak eylemi üstleniyor. Polisin, Konya yolu üzerinde bulunan ormanlık alanda polisle çatışan ve ardından vurularak yaralanan Serdar Polat’ın yaralı ve silahlı olmasına rağmen uzun süre beklediği ve özel hareket ekiplerine özellikle sağ yakalanması için talimat verildiği belirtildi. Öte yandan etkisiz hale getirilen Polat’ın yoğun bakımda olduğu ve uyutulduğu ifade edildi.

star



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs