En Sıcak Konular

CHP’li milletvekileri Washington’da

24 Eylül 2013 08:23 tsi
Çeşitli temasarda bulunmak üzere ABD’ye gelen CHP milletvekilleri heyeti dün başkent Washington’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

ABD’li politikacı ve düşünce kuruluşlarını ziyaret eden heyetin bugün Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı Pentagon’dan bazı üst düzey yetkililer ile bir araya gelmesi bekleniyor.

CHP Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Loğoğlu, İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, İstanbul milletvekilleri Sedef Küçük, Ayşe Eser Danışoğlu ve Faik Tunay'ın yer aldığı heyete CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan da eşlik ediyor.

Milletvekilleri başkent Washington’daki görüşmelerinin ardından CHP temsilciliğinde vatandaşlar ve basın mensupları ile bir araya geldi. Heyet adına açıklama yapan Ömer Faruk Loğoğlu, iki farklı grup olarak ABD’ye geldiklerini söyledi. Genç milletvekillerinin ‘Özgürlük Turu’ adını taşıyan ziyaretleri kapsamında ABD’deki 3 şehirde temaslarda bulunacağını ifade eden Loğoğlu, ziyaretlerin San Fransisco ayağına ‘medya ve dijital özgürlük’, Washington ayağına ‘siyasi özgürlük’, Boston ayağına ise ‘akademik özgürlük’ adı verildiğini kaydetti.

Loğoğlu, kendisinin ve Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Sosyalist Enternasyonal’in bazı faaliyetleri ve toplantılarına katılmak üzere ABD’de bulunduğunu söyledi. Kasım ayı ortasında Kemal Kılıçtaroğlu’nun ABD’ye ziyarette bulunacağına işaret eden Loğoğlu, kendi ziyaretlerinin bir manada ön hazırlık anlamı taşıdığını belirtti.

“DEĞİŞİK BOYULARDA SIKINTILAR OLDUĞUNU HİSSEDİYORUZ”

Washington yönetiminin Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini vurgulayan Loğoğlu, “Değişik alanlarda değişik boyulatlarda sıkıntılar olduğunu hissediyoruz ve hissettiriyorlar. Bunlar sadece dış politika bağlamında değil; içeride özgürlükler bağlamında, temel insan hakları bağlamında çekilen sıkıntılar. Bunlar da Amerikan yönetimini giderek daha fazla rahatsız ediyor. Birde tabi Türkiye’nin İsrail ile ilişkileri bağlamındaki sıkıntılar Amerikan yönetiminin dikkatini çeken hususlardan biri.” dedi.

Washington’daki temasları çerçevesinde ABD’li Senatör John McCain ile çok ayrıntılı ve kapsamlı bir görüşme yaptıklarını dile getiren Loğolu, McCain’in Türkiye’ye özel ilgisi olduğunu ve İstanbul'u çok sevdiğini ifade etti. Loğoğlu, ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Danışmanı Alan Makovsky ile de bir araya geldiklerini söyledi.

CHP’li heyet Washington temasları kapsamında ayrıca ABD’nin saygın düşünce kuruluşları Amerikan Gelişim Merkezi (CAP) ve Brookings Enstitüsü’nde çeşitli toplantılara katıldı. Heyetin bu akşam Sosyalist Enternasyonal’in faaliyetlerine katılmak üzere New York’a hareket etmesi bekleniyor.

cihan

Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,757 µs