En Sıcak Konular

Filipinler'de toprak kayması

23 Eylül 2013 16:19 tsi
Filipinler'in kuzeybatısını etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları sonucu oluşan toprak kaymaları nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti, en az 7 kişi kayboldu.



Filipinli yetkililer, askerlerle köylülerin, toprak kaymalarından etkilenen dağ yamaçlarındaki köylerde kaybolan kişileri bulma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Zambales eyaletine bağlı Subic kasabası Belediye Başkanı Jeffrey Khongun, toprak kaymalarından etkilenen iki köyde yapılan aramalarda 15 ceset bulunduğunu söyledi.

Ordu ve polis yetkililerinden yapılan açıklamalarda, Zambales eyaletinde bulunan başka iki kasabada da 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Filipinler'in başkenti Manila'nın deniz seviyesinin altında kalan alanlarıyla çevre bölgelerin sular altında kalmış olması nedeniyle kentteki okul ve iş yerleri kapandı.

Yetkililer, Muson yağmurlarının meydana geldiği bölgenin, Filipinler'den geçerek Hong Kong ve Çin'e yönelen güçlü Usagi tayfunu nedeniyle zaten toprak kaymalarına açık hale geldiğini ifade etti.

Devlet meteoroloji uzmanı Samuel Duran, Usagi tayfununun önceki gün ülkeyi terk etmesinin ardından Japonya'nın güney açıklarında oluşan yeni bir tropik fırtınanın, Luzon bölgesine şiddetli yağış bırakmayı sürdürdüğüne işaret etti.

Asya'da fırtınalar sonucu ölenlerin sayısı 47'ye ulaştı

Filipinler'de toprak kaymaları sonucu meydana gelen son ölümlerle birlikte Asya kıtası boyunca fırtınalardan kaynaklanan nedenlerle ölenlerin sayısı 47'ye yükseldi.

Usagi tayfununun Filipinler'in ardından vurduğu Çin'in güney eyaletlerinden Guangdong'da 25 kişi hayatını kaybetti. Çinli yetkililer, 13 kişinin tayfunun dün geç saatlerde Çin'de ilk vurduğu yer olan Guangdong eyaletinin sahil kesimindeki Şanvei kentinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Filipinler'in Aurora eyaletinin kuzeyinde bir geminin Usagi tayfunu nedeniyle alabora olması sonucuysa iki kişi hayatını kaybetmişti.

AA



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,917 µs