En Sıcak Konular

Toptan'ın kaderini kim değiştirdi?

8 Ağustos 2007 20:57 tsi
Toptan'ın kaderini kim değiştirdi? Bir çift söz, bir insanın hayatını değiştirebilir mi? Onun değiştirdi. Siyasi hayatı boyunca sezgilerine çok güvendiği bir ismi ziyarete gitti. Ankara’daki Karum İş Merkezinin 6. katına çıktı. Bir odadan içeri girdi. Kendisine gelen teklifi anlattı.

Köksal Toptan, yıllarca Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisinde siyaset yapmış, çizgisini hiç değiştirmemişti. AKP’ye geçmesi kolay olmadı. Çok düşündü. Tam karar veremedi. ‘’Bir de ona danışayım’’ dedi. Danıştı ve kararını verdi. O kararı sonucu da bugün devlet protokolünün 2 numaralı koltuğuna geçiyor…

Toptan, Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 13 Haziran 1993 tarihinde DYP Genel Başkanlığı'na aday oldu ancak Tansu Çiller karşısında yenilgiye uğradı.

DYP’de politikaya devam etti. Bu arada yeni seçimler yapılıyor ve Süleyman Demirel, hükümeti kurma görevini, Meclis'teki en büyük grup olması nedeniyle 28 Haziran 1996'da Necmettin Erbakan'a veriyordu. Erbakan'ın da DYP lideri Tansu Çiller'le koalisyon kurması DYP’yi karıştırdı.

54'üncü Erbakan hükümetinin, 8 Temmuz'daki güven oylamasında 'Ret' oyu kullanan sekiz isim, 16 Temmuz'da topluca DYP'den istifa etti. Bunlar arasında Köksal Toptan da vardı.

Aradan yıllar geçti. Ülke bu kez 3 Kasım 2002 seçimlerine doğru yol alıyordu. Toptan da bir yol ayrımındaydı. DYP ile bağı kalmamış, kırgınlıklar oluşmuştu. İşte o günlerde AKP’den teklif aldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kurduğu AKP, Türk siyasetinde bir rüzgar estiriyordu. Toptan’a da ‘’Zonguldak’tan adayımız ol’’ önerisi geldi. Ancak yıllarca Adalet Partisi ve Doğru Yol ekseninde siyaset yapan Toptan için böyle bir kararı vermek kolay değildi.

Siyasi hayatı boyunca sezgilerine çok güvendiği bir ismi ziyarete gitti. Ankara’daki Karum İş Merkezinin 6. katına çıktı. Bir odadan içeri girdi. Kendisine gelen teklifi anlattı. O günlerde Erkan Mumcu da AKP’ye geçmiş ve çok eleştiri almıştı. Dostu, Toptan’ı dinledi ve tereddütsüz biçimde ‘’ Bence geç, AKP’den aday ol’’ dedi. İşte bu söz Toptan’ın hayatını değiştiren sözdü. AKP’li oldu.

Seçimler sonucu bu kez AKP Zonguldak milletvekiliydi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığına seçildi. 5 yıl da böyle geçti. Ardından 22 Temmuz seçimleri geldi. Toptan yine AKP Zonguldak milletvekili oldu.

Ve AKP Meclis Başkanlığı için onu aday gösterdi. Artık devlet protokolünün 2 numaralı ismi olacaktı. Toptan’ın hayatını değiştiren ve ‘’Bence geç AKP’den aday ol’’ diyen isim gazeteci yazar Yavuz Donat’tı…

gazeteport/emin özgünül



Bu haber 1,416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs