En Sıcak Konular

''Ağır kokuyla ortaya çıkarıldı''

23 Eylül 2013 10:41 tsi
''Ağır kokuyla ortaya çıkarıldı'' Ağır koku üzerine yapılan incelemede prizden dinleme aygıtı çıktı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, makam odasında dinleme cihazı bulunmasına ilişkin "Olayın soruşturulmasını, faillerin tespit edilerek yargılanmalarını talep ettim. Yani olayın müştekisi biziz. Şikayetçi olduğum ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğim bir konuda, 'gayri ahlaki ve gayri hukuki işlerle uğraşılıyor' intibasını veren haber ve yorumların yapılması hepimizi derinden yaralamıştır" dedi.
 
Yurtnaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının kurulduğu 2010'dan bu yana çalışmalarıyla büyük bir boşluğu doldurduğunu belirtti.
 
Kısa sürede alanında kabul gören başkanlığın son derece önemli hizmetler sunan bir kuruluş haline geldiğini vurgulayan Yurtnaç, her alanda hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.
 
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında dinleme cihazı bulunduğuna yönelik haberleri de hatırlatan Yurtnaç, şöyle konuştu:
 
"Odamda otururken bir yanık kokusu hissettim. Bunun kablo yanığı olabileceğini düşünerek ilgili teknik ekibi çağırdık. Meğer o koku önümdeki CD kabının plastik kokusuymuş. Teknik ekip üçlü prizi buldu. Üçlü prizi kaldırırken ağır olduğunu fark etti. Bunun üzerine üçlü prizi açtı. İçinde bir ortam dinleme aygıtı vardı. Bir de içinde sim kart. Derhal emniyete haber verdik, İçişleri Bakanlığını aradık. Emniyetten özel bir ekip geldi. Gece geç saatlere kadar ifadeler alındı."
 
Olayın 8 ay önce gerçekleştiğini dile getiren Yurtnaç, "Derhal emniyet birimlerine bildirilerek olayın soruşturulmasını, faillerin tespit edilerek yargılanmalarını talep ettim. Yani olayın müştekisi biziz. Şikayetçi olduğum ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istediğim bir konuda, 'gayri ahlaki ve gayri hukuki işlerle uğraşılıyor' intibasını veren haber ve yorumların yapılması hepimizi derinden yaralamıştır" diye konuştu.
 
KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR ORTAYA ÇIKARILMIŞ OLDU
 
"Dikkatimiz sayesinde belki bir sürü masum kişinin canı yanacakken kötü niyetli insanlar ortaya çıkarılmış oldu" diyen Yurtnaç, konunun kamuoyunda "böcek", "casusluk ve gayri meşru", "gayri ahlaki ilişkiler" olarak yansıtılmasını da eleştirdi. Yurtnaç, "Bu durum, kurum ve şahsım için dezenformasyon haline getirilmiştir. Olayın ele alınış tarzı suçun esasını gölgelemektedir" ifadelerini kullandı.
 
Gündeme bu tür haberlerle gelmelerinin kendisi ve ekibi için üzüntü verici olduğunu belirten Yurtnaç, "Her geçen gün daha demokratik bir hayata kapı açarken ve toplum yönetiminde demokrasiyi esas alırken,demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan özel hayatın gizliliğiyle kişi hak ve hürriyetlerine verdiğimiz değeri öncelememiz gerektiğine inanıyorum" dedi.
 
BENİ BU YAŞIMA KADAR KİMSE TEHDİT EDEMEDİ, EDEMEZ
 
Dinlemeyi gerçekleştirenlerin kendisini tehdit edip etmediği veya bir şey talep edip etmediğinin sorulması üzerine Yurtnaç, "Hayır. Bu yaşıma kadar beni kimse tehdit edemedi, edemez de. Böyle bir şeye kapı aralayacak yaramız da yok. İlgili şahıslar bizi tehdit etmedi" karşılığını verdi.
 
Yurtnaç, yarın konuyla ilgili ifade vermeye gideceğini de sözlerine ekledi.

trthaber


Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,221 µs