En Sıcak Konular

Zonguldak ve Rize'de, Toptan sevinci

8 Ağustos 2007 20:19 tsi
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle yapılan toplantıda AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, TBMM Başkanlığı için aday gösterileceğinin açıklanması, Zonguldak'ta ve Rize'd

AKP'nin TBMM Başkanlığı'na Köksal Toptan'ı aday göstermesi, Zonguldak'ta sevinçle karşılandı. Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Muammer Ataç, Toptan’ın adaylığının kendilerin için sürpriz olmadığını belirterek, “Sayın Milletvekilimiz Toptan'ın aday olması bizi teşkilat olarak sevindirdi. Beklediğimiz bir haberdi. Zonguldak ve Batı Karadeniz’in önünün açılacağına inanıyorum. Yıllarca TBMM’de milletvekili ve bakan olarak görev yapan Sayın Toptan’ı candan kutluyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak için sevindirici bir haber olduğunu belirterek, “Bundan sonra Zonguldak’a hizmetlerde daha etkili olacağına inanıyorum. Siyasi hayatta çok tecrübeli olduğu için Türkiye’de ikinci makama gelmesi Zonguldak açısından çok önem arz ediyor” diye konuştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer ise, Toptan’ın aday gösterilmesinin onur ve gurur verici olduğunu belirterek, “Sayın Köksal Toptan’ın aday gösterilmesi Zonguldak için çok önemli. Sayın Toptan’ın böyle bir göreve layık gösterilmesi GMİS olarak bizleri onurlandırdı. Türkiye’ye lazım bir siyasetçi. Türkiye değerini bildi. Siyasette gerçekten abilik yaptı. Yapıcı oldu. Bunun için de bu görevi ona layık gördüler. Kendisini kutluyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Koltuk, bir Zonguldak milletvekilinin TBMM Başkanlığı’na aday gösterilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, “CHP olarak Zonguldak’ta yapılacak iyiliklerin ve hizmetlerin her zaman destekçisi olacağımızı ve alkışlayacağımızı söylemiştik. Zonguldak milletvekillerinden birinin TBMM başkanlığına aday gösterilmesini de CHP olarak onaylıyoruz. Sayın Köksal Toptan, milletvekili olarak Zonguldak’a hiçbir hizmet verememiştir. Şu anda Zonguldak’ın eline tarihi bir fırsat geçmiştir. Bu fırsatı Köksal Toptan’ın değerlendireceği kanısındayım. TBMM çok büyük bir makamdır” şeklinde konuştu.

MEMLEKETİNDE HORONLU KUTLAMA

Köksal Toptan'ın, AKP'nin TBMM Başkan adayı olarak açıklanması, memleketi Rize'nin merkeze bağlı Dörtyol Köyü'nde büyük sevinç yarattı. Haberi televizyondan öğrenen köylüler, kemençe eşliğinde horonlar teperek Toptan’ ın adaylığını kutladı.

Haberi, kahvede televizyonlardan izleyen köylüler, kemençe eşliğinde dakikalarca horon tepti. ‘Köyümüz seninle gurur duyuyor’ ve ‘En büyük Köksal Toptan’ sloganları atan köylüler büyük sevinç yaşadı.

Dörtyol Köyü Muhtarı Hasan Sadıkoğlu, “Köksal Toptan köyümüzde doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu köyde gördüğü. Daha sonra babasının memuriyeti nedeniyle Zonguldak’ a gittiler. Toptan köyümüzün yetiştirdiği değerli siyaset adamlarından biridir. 25 yıldır siyasette dürüstlüğü ile örnek oldu. Biz aslında Köksal Bey’ in cumhurbaşkanı adayı olmasını isterdik ama kendisine bu görev layık görüldü. Başarılar diliyoruz. Köye de yılda 5 - 6 kez geliyor. Bizi arayıp eksiğimiz olup olmadığını soruyor. Burada evi de var. Köye gelince evinde kalıyor” dedi.

Köksal Toptan'ın da kurucu üye olduğu Topaloğulları Eğitim Kültür Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Toptan'ın amcasının oğlu Ali Toptan ise “Siyasetteki bunca yıllık kariyerinin ardından Meclis Başkanlığı'na aday gösterilmesi bizi çok sevindirdi. Kendisi vakfımızın da aynı zamanda onursal başkanıdır. Gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. İnşallah aday gösterildiği meclis başkanlığına seçilir” dedi.

Köylüleri de “Rize Türk siyesetinde her zaman söz sahibi olmuştur. Rizeli bir başbakanımız vardı. Şimdi de inşallah bir Meclis Başkanı olacak. Köyümüzden birinin meclis başkanlığına aday gösterilmesi bizi sevindirmiştir” dedi.
 
hürriyet



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs