En Sıcak Konular

Boğaziçi Köprüsü’nde pedal çevirdiler

22 Eylül 2013 14:05 tsi
Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü sebebiyle temiz havanın önemine dikkat çekmek isteyen 7 bin bisikletli Boğaziçi Köprüsü’nde pedal çevirdi.

Sağanak yağmura aldırmayan bisikletlilerden bazıları kaygan zeminin azizliğine uğradıysa da renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medyada anlaşan bisiklet severler temiz havanın önemini vurgulamak ve bisiklet kullanıcılarına daha fazla yol yapılmasına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önünde toplanan çok sayıda bisiklet sever Harem’e doğru yola çıktı. Belki de defalarca otomobilleriyle ya da otobüsle Boğaziçi Köprüsü'nden geçen insanlar bisikletle kıta değiştirmenin zevkine vardı. Yanlarında çocuklarını da getiren vatandaşlar güzel bir Pazar günü geçirdi.

Yağan yağmura rağmen katılan kişi sayısında azalma olmadı. Sağanak olunca zaman zaman pedal çevirmeye ara veren bisikletçiler, yağmurun şiddetini azaltmasıyla yeniden yola koyuldu. Islak zeminde hakimiyetini kaybeden çok sayıda bisiklet sürücüsü düştü. Düşenlere yanındaki arkadaşları yardım etti.

Günün Dünya Otomobilsiz Kentler Günü olduğunu ifade eden Hakan Yücel, “Biz de buna köprüden geçerek trafiksiz ortamda katkıda bulunuyoruz. Daha çok bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz. Daha sağlıklı bir hayat için daha az araba daha fazla bisiklet diyoruz.” dedi.

İki kişilik bisiklet kullanan Melih Arat ise “İstanbul’da her türlü sıkıntıdan kurtularak köprüden geçtik. Bütün dünyada insanlar köprüden bisikletle geçiyor. Sadece yılda bir gün değil, her gün geçiyorlar. Daha fazla bisiklet yolu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

cihan

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs