En Sıcak Konular

Aygaz'ın depolama lisansı iptal edildi

22 Eylül 2013 13:16 tsi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik, doğalgaz ve LPG piyasalarıyla ilgili kararları, Resmi Gazete'de yayınlandı.

23 Mart 2006 tarihinde LPG-depolama lisansı alan Aygaz Anonim Şirketi'nin lisansı, 1 Eylül 2013 tarihli ve 4528 sayılı EPDK kararı ile sona erdirildi.

EPDK, ayrıca EÜAŞ ve Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi AŞ'nin üretim lisansını, Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi Ticaret ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin de otoprodüktör lisansını sona erdirdi. Kurul, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Aygaz Anonim Şirketi'nin LPG depolama lisansını, 3 şirketin madeni yağ lisansını, 1 şirketin de dağıtıcı lisansını sonlandırdı.

3 ŞİRKETE YILLIK ÜRETİM LİSANSI

EPDK ayrıca Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ'ye 49 yıl, GAE Enerji Üretim Ticaret Sanayi AŞ'ye 44 yıl, Marmara Pamuklu Mensucat Sanayi Ticaret ve Elektrik Üretim AŞ'ye 49 yıllık üretim lisansı verdi.

Angoragaz Doğalgaz Toptan Satış İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 30 yıl süreli ihracat lisansı, BAZ-TAŞ Bazalt Endüstriyel Hammaddeler Mıcır Kum ve Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 10 yıl süreyle sıkıştırılmış doğal gaz satış lisansı, Enta Enerji Yatırım Doğalgaz İthalat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne sie 10 yıl süreyle ithalat lisansı verildi.

Kurul, Çevkim Kimya Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Denge Petrol Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Pazarlama Limited Şirketi'ne de madeni yağ lisansı, OMV Petrol Ofisi Anonim Şirketi'ne ise depolama lisansı, Altınbaş Petrol ve Ticaret AŞ'ye iletim lisansı verilmesini kararlaştırdı.

cihan

Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs