En Sıcak Konular

Demokratikleşme paketi için tarih

21 Eylül 2013 14:25 tsi
Demokratikleşme paketi için tarih Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketini 30 Eylül Pazartesi günü açıklayacaklarını belirterek, "Toplumun her kesimini ilgilendiren düzenlemelerle inşallah Türkiye'yi ağırlıklarından kurtaracak yeni bir aşamaya geçmiş olacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Malatya Valiliği tarafından onuruna verilen öğle yemeğinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan büyükşehir olan Malatya'yı kutladı. Büyükşehir olan Malatya'nın ödeneğinin artacağını ve hizmetlerin artarak daha hızlı bir şekilde verileceğinin altını çizen Erdoğan, "Malatya'nın mülki sınırları büyükşehirin sınırları haline geliyor. Seçimlerde büyükşehir için de seçim yapılacak. Büyükşehir yasası çıkarken bu kanunla şehirlere hizmet götüremezsiniz diyorlardı. Şimdi seçimlerde gelecekler ve Malatya'yı biz yönetiriz diyecekler. Hani bu kanunla hizmet götürülemezdi? Bu çelişkiye Malatyalı kardeşim sandıkta yanıtını verecektir" şeklinde konuştu.

Hizmet götürmeyen siyasetçinin oy istemeye yüzünün olmayacağını anlatan Erdoğan, "Hani diyorlar ya buradan oy çıkmazsa yakarız diyorlar. Onlara bir şey demiyorum. Oralarda demokrasi yok, halkın iradesi yok. Ben halkın iradesinin olduğu yerler için konuşuyorum" diye konuştu.

 -"BÜYÜK İHTİMALE AYIN SON GÜNÜ"-

 Erdoğan, kardeşlik adına çok önemli bir adımı atarak çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdikleri Demokratikleşme Paketini kamuoyuna duyuracaklarını belirterek, "Büyük ihtimale ayın son günü, Pazartesi gününe isabet ediyor, Pazartesi günü Ankara'da inşallah bu açıklamaya yapacağız. Toplumun her kesimini ilgilendiren düzenlemelerle inşallah Türkiye'yi ağırlıklarından kurtaracak yeni bir aşamaya geçmiş olacağız" diye konuştu.

Erdoğan, 11 yıl boyunca şartlar olgunlaştıkça, engeller ortadan kalktıkça özgürlükleri genişlettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki hafta açıklayacağımız paketle 11 yıldır yaptığımız reformların yeni bir halkasını 11 yıllık sürecin yeni bir safhasını başlatmış olacağız. Şunu peşinen ifade etmek istiyorum; Malatya'ya gelip demokratikleşme paketine ilişkin istismar siyaseti,  karalama siyaseti yapanlar mutlaka olacaktır. Muhalefet partilerinin temsilcileri çıkıp 11 yıl boyunca yaptıkları gibi bugün de yarın da değişimin önüne set çekmeye başlayacaklardır. Sizin bunlara prim vermeyeceğinize ben yürekten inanıyorum. Zira biz milletiyle aracılar vasıtasıyla konuşan bir parti değiliz. Biz ne yaptıysak sizinle istişare ederek yaptık ve yapacağız. Sizin istemediğiniz ama sizin bize verdiğiniz görevi vazifeyi de hakkıyla yerine getireceğiz. 11 yıl boyunca bizlere siz istikamet çizdiniz. Bundan sonra da hiç endişe etmeyin sadece siz istikamet çizeceksiniz. Bize sermaye istikamet çizemez, bize o medya amiralleri istikamet çizemez. Biz hakka ve halka tabi olmuşuz."

 -"BELLİ BİR SÜRECİN SONUNDA NİHAYETE ERECEK"-

 Hiç kimseden sakladıkları biz paketin olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bu demokratikleşme paketi zaten kimi alanlarda yasal düzenleme, kimi alanlarda yönetmelik değişikliği, kimi alanlarda Bakanlar Kurulu kararı gerektiriyor. Yani paket açıklandığı andan itibaren kamuoyunda tartışılacak, belli konular Meclis'e gelecek, orada müzakere edilecek ve belli bir sürecin sonunda nihayete erecek. Dolayısıyla sakladığımız, gizlediğimiz bir konu yok. Şimdi anamuhalefet; 'Bunu niye gizliyorlar' diyor. Bunu bizlerle birlikte yapamadık, bunu şimdi AK Parti olarak biz yapıyoruz. Varsa sizin de yapacağınız bir şey yapın, çıkın milletin karşısına. Ama sizde böyle bir dert yok ki" dedi.

YOL ÜSTÜNDE BEKLEYEN VATANDAŞLARLA KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da havaalanı ile kent merkezi arasında hem vatandaşların sorunlarını dinledi hem de çocuklara oyuncak hediye etti.

Başbakan Erdoğan'ı Malatya Erhaç Havalimanı'nda Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı ile partililer karşıladı. Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da eşlik etti. Havaalanından kent merkezine otobüsle geçen Başbakan Erdoğan, yol üzerinde kendisini bekleyen vatandaşların sorunlarını dinledi. Erdoğan, çocuklara da oyuncak dağıttı.

"AKP" YAZILI KOYUNLAR KURBAN EDİLMEDİ

Merkeze bağlı Özal köyünde Ahmet Bayrak isimli vatandaş üzerine AKP yazdığı 3 koyunu Başbakan Erdoğan'ın gelişi sırasında kurban etmek istedi. Başbakan Erdoğan'ın korumaları Bayrak'a 'Başbakan Erdoğan'ın bu tür davranışlara izin vermediğini' söyleyerek koyunları yol üzerinden çektirdi.

Burada bekleyen vatandaşların 'Türkiye Cumhuriyeti anayıda gördü, babayıda gördü ağabeg sen bambaşkasın' yazılı pankart taşıdığı gözlendi.

Cihan



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs