En Sıcak Konular

Afyon-Ankara arası 1,5 saate düşüyor

20 Eylül 2013 18:23 tsi
Afyon-Ankara arasını 1,5 saate düşürecek hızlı trenin temeli atılıyor.

Türkiye'de kara yollarının kesişme noktasında olan Afyonkarahisar, bu avantajını yakında hayata geçecek Yüksek Hızlı Tren Projesi'yle ekonomik ve sosyal hayata yansıtacak. Afyonkarahisar'dan Ankara'ya 1,5 saatte, İzmir'e ise 2 saatte ulaşım mümkün olabilecek.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) kuruluşunun 157’nci yıl dönümünde 21 Eylül'de Afyonkarahisar'da 2 projenin temeli atılacak, 5 proje de hizmete açılacak. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katılacak.
 
Program kapsamında Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin Afyonkarahisar- Ankara aşamasının temeli atılacak. Ankara ile İzmir’i güvenli ve konforlu seyahat imkanına kavuşturacak projeyle iki büyük şehrin ulaşım alışkanları da değişecek. Projeyle halen 824 kilometrelik olan Ankara-İzmir demiryolu 640 kilometrelik hızlı tren hattına dönüşecek. Ankara- Afyonkarahisar arası 1,5 saatte, Afyonkarahisar-İzmir arası ise 2 saate inerken, yaklaşık 13 saat süren trenle seyahat süresi 3,5 saatte inecek. Projenin ilk etabı olan 287 kilometrelik Ankara- Afyonkarahisar kesiminin temelinin atılmasıyla ilk demir yolunun 23 Eylül 1856’da yapıldığı bölgeye yüksek hızlı tren çekirdek ağı dahil edilecek.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'dan İzmir, Denizli, Antalya, İstanbul, Ankara ve Konya'ya gitmenin bölünmüş yollarla çok kolay hale geldiğini söyledi. Eroğlu, hükümetleri döneminde, demiryollarına çok önem verildiğini, bugün Türkiye'nin dünyada hızlı treni olan 8, Avrupa'da ise 6 ülke arasında yer aldığını kaydetti.
 
AK Parti Milletvekili Halil Ürün de yüksek hızlı tren projesinin Afyonkarahisar'a çok ciddi bir ivme kazandıracağını belirterek, hem sosyal hareketlilik hemde ekonomik anlamada bir canlılık yaşanacağına inandığını söyledi. Ürün, "Ankara gibi bir ilden hafta sonları termal kaplıcalar için gelenleri ağırlayabileceğiz. Bu termal turizmin gelişmesi adına umut verici bir durum. Bunun dışında vatandaşlarımızı kahvaltı için bile davet edebileceğiz. İş adamlarımızda bu durumdan olumlu etkilenecektir." dedi. İki bakanın katılımıyla düzenlenecek törende telekonferans yöntemiyle çeşitli illerdeki 5 proje hizmete açılacak.

trthaber



 

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs