En Sıcak Konular

AK Parti grubunda ayakta alkış

8 Ağustos 2007 19:08 tsi
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Başkan adayını belirlemek üzere yürüttüğü istişare turlara yaptığı açıklama ile son verirken Toptan'a ilk tebrik vekillerden geldi.

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı Köksal Toptan, yarın yapılacak seçimlerde Türkiye'nin '2 numaralı' koltuğuna oturmayı bekliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Başkan adayını 'Adayımız Köksal Toptan Bey. Hayırlı olsun' sözleriyle milletvekillerine açıkladı.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Başkan adayını belirlemek üzere bir süredir yürüttüğü istişare turlarını bugün milletvekilleriyle tamamladı. AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu ve en yetkili karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Meclis Başkanlığı için en güçlü isim 'Köksal Toptan' olarak ortaya çıkmıştı. Başbakan Erdoğan, yetkili kurullarda benimsenen tavsiye kararını bugün milletvekilleriyle yaptığı toplantıda açıkladı.

Bir süredir istişare mekanizmasını çalıştırarak Meclis Başkanlığı konusunda değerlendirmeler yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan, bu istişarelerde bir tavsiye kararının ortaya çıktığını hatırlattı. Erdoğan, tavsiye kararını açıklamadan önce 'Söz isteyen milletvekili var mı?' sorusunu yöneltirken, bazı vekillerin 'Partinin yetkili kurullarında çıkan karara sonuna kadar sahip çıkarız' yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Bir milletvekilinin de eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in ismini gündeme getirdiği belirtildi.

Erdoğan, bunun üzerine AK Parti'nin yetkili organlarında ortaya çıkan eğilimi açıklayarak, Köksal Toptan'ı Meclis Başkan adaylığına tavsiye ettiklerini söyledi. Toptan ismine muhalefetin de sıcak baktığını kaydeden Erdoğan, 'hayırlı olsun' diyerek Köksal Toptan'ın adaylığını ilan etti. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine tüm milletvekilleri ayağa kalkarak, Toptan'a destek verdi.

Başbakan Erdoğan tarafından ismi Meclis Başkan adayı olarak açıklanan Köksal Toptan da, başbakanın daveti üzerine kürsüye gelerek, bir teşekkür konuşması yaptı. Toptan, konuşmasında Başbakan Erdoğan'a ve milletvekillerine teşekkür ederek, "Meclis Başkanlığı, bir siyasetçinin hayatında karşılaşabileceği en güzel ve en yüksek makam. 40 yıllık siyasi yaşamımın en onurlu günü yaşıyorum. Allah, partime ve ülkeme beni mahcup etmesin. Sayın Başbakan Erdoğan başta olmak üzere beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ederim" dedi.

Bu arada toplantıda söz alan eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de, "Bazı arkadaşlar beni aday olarak önermişti. Basında da adım sıkça yer aldı. Ancak benim Meclis Başkanlığı düşümcem hiçbir zaman olmadı" dediği öğrenildi

haber7



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs