En Sıcak Konular

BDP'de Öcalan şaşkınlığı

20 Eylül 2013 09:13 tsi
BDP'de Öcalan şaşkınlığı Selahattin Demirtaş Brüksel, Pervin Buldan da Kandil’e gitmeye hazırlanırken, Öcalan’ın mektuplarının BDP’ye verilmeden adresine ulaştığı belirtildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın örgüte yönelik yazdığı mektubun, BDP’ye verilmeden doğrudan Kandil ve Brüksel’e iletildiği öğrenildi. Muhatapların mektuplar üzerinde değerlendirme yaparken, BDP Öcalan’ın Kandil ve örgütün Avrupa ayağına yönelik sözlü mesajlarını iletmek üzere hazırlık yapıyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki günlerde Brüksel’e, Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın ise Kandil’e gideceği belirtildi. Mektupların bir kaç gün önce muhataplarına ulaştığı belirtildi. Mektupların muhataplarına nasıl ulaştığı ise merak konusu. Mektupları, MİT’in doğrudan kendi kanallarını kullanarak Kandil’e ulaştırdığı tahmin ediliyor.
 
BDP: Bu kez bize verilmedi
 
Öcalan’ın, Çözüm Süreci’nde daha önce yazdığı metinler MİT ve Adalet Bakanlığı üzerinden BDP aracılığı ile gönderilirken, BDP Grup Başkanı Pervin Buldan, mektupların bu kez kendilerine gönderilmediğini söyledi. Buldan, “Mektupların ilgili muhataplara gittiğini biliyoruz. Ancak bunun nasıl gittiği konusu bizim dışımızda olan bir konu” diye konuştu. İmralı’da 10 kez Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti,  Öcalan’ın şifahi mesajlarını götürmek üzere yolcululuk hazırlıkları yapıyor. Bunun için BDP Genel Başkanı Demirtaş’ın önümüzdeki günlerde Brüksel’e gitmesi bekleniyor. Öcalan’ın Kandil’e yönelik mesajlarını ise BDP Grup Başkanvekili Buldan’ın götüreceği öğrenildi.
 
BİZ ARADA KÖPRÜYÜZ
 
Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen BDP lideri Selahattin Demirtaş, devletin Kandil ile temasının bulunmadığını ve İmralı- Ankara- Kandil arasında görüşme ve diyalogların BDP üzerinden yürütüldüğünü söyledi. Demirtaş, “Devletin Kandil ile bir teması yoktur. Kandil’e bizim üzerimizden ulaşılıyor”dedi.  Demirtaş, Öcalan’ın, “Kendisine af istiyor” tartışmalarına çok öfkelendiğini ve kendisi için hiç bir şey istemediğini belirtti.

Star
 



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs