En Sıcak Konular

Sarıgül için tek yolu açıkladı

20 Eylül 2013 08:52 tsi
Sarıgül için tek yolu açıkladı Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye dönebilmesinin yolunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye dönebilmesi için tüzük gereği partiye başvurması gerektiğinin altını çizdi...

Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajda Mustafa Sarıgül ve adaylığı konusunda sorular sordu...

Sarıgül ismi üzerindeki tartışmalar bir türlü sona ermiyor. Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız mı? Ve Sarıgül’ün partiye dönüş formülü netleşti mi?

-Sarıgül partimizin üyesi olmadığı için ilk soruya yanıt verme şansım yok. İkinci konuya gelince; partiden ihraç edilmiş bir arkadaşımızın tekrar partiye dönmesinin yolu tüzükte belirlenmiştir. Hem hukuku hem hukukun üstünlüğünü savunup hem de, ‘tüzüğü görmezden gelirim’ demek doğru değil. Herhangi bir üye gidip yargıya başvursa kararları bozar. O nedenle partiye başvurması gerekiyor. Parti Meclisi’nden geçmesi gerekiyor, partimize bu yolla üye olması gerekiyor.

 Tüzük, Genel Başkan olarak size ayrıca bir yetki vermiyor mu?

- Hayır, öyle bir yetkim yok.

 O zaman tek yolu üye olmak için dilekçesini vermesi ve bunun PM’de kabul edilmesi mi?

- Evet. Sayın Fikri Sağlar’da böyle oldu, sayın Celal Doğan’da böyle oldu. Ondan önce başka isimlerde de böyle oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Bir dilekçe ile üyelik için başvuracak. ‘Ben partiye yeniden üye olmak istiyorum’ diye. Onun üzerine biz o dilekçeyi alıp Parti Meclisi’ne götürüyoruz. Gizli oylama yapıyoruz.

 Kamuoyuna yansıyan bazı anketlerde Sarıgül’ün aday olması halinde İstanbul’da Ak Parti ile CHP’nin oy farkının yüzde 1.5’a kadar düştüğü görülüyor.

- Bize böyle sunulmuş bir anket yok ama söylediğiniz anketleri biz de okuyoruz ve değerlendiriyoruz. Yani bir siyasetçinin İstanbul siyasetiyle ilgili bir anketi görmezden gelmesi doğru olmaz. Ona bakacağız.



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs